Zuckerberg: Vi samlar också in data om personer som aldrig har haft ett Facebook-konto

Mark Zuckerberg, chef för världens största sociala nätverk, erkände igår före den amerikanska kongressen att hans företag också samlar in data från människor som aldrig har haft ett Facebook-konto. Anledningen är säkerhet.

Enligt Zuckerberg är det viktigt för Facebook att följa människor som försöker använda sina tjänster för att förhindra obehörig datainsamling.

Samtidigt visar Facebook riktade annonser för oregistrerade användare, även om de aldrig har samtyckt till insamling och bearbetning av deras data.

Zuckerberg är den andra dagen före kongressen

En stol skakar under Mark Zuckerberg den här veckan. Innan den amerikanska kongressen måste han svara på alla frågor han ställer honom. En av dem är också en liten-stor hemlighet om följer personer som aldrig har registrerats på Facebook.

Representanten för avdelningskammaren, Ben Luján, var intresserad av hur mycket information Facebook samlar in om varje användare. Enligt honom kan han gå upp till 29 000 olika data. Zuckerberg sa att han inte visste det exakta svaret.

Det är för “säkerhet”

Sedan kom människor som aldrig hade registrerats på Facebook. På frågan om Facebook har detaljerade profiler av personer som inte har ett konto på det sociala nätverket kunde Zuckerberg bara svara på följande sätt: “det handlar främst om säkerhet. “

Vi samlar in data om personer som inte har registrerat sig på Facebook av säkerhetsskäl för att förhindra att data vi pratar om missbrukas.

Främst för reklam

Även om Zuckerberg inte pratade om det före kongressen, från uttalandet från en av företrädarna för Facebook, Brian Basworth, är det uppenbart att Facebook också samlar in information om oregistrerade människor: “Vi riktade inte in annonser för oregistrerade användare. Vi har gjort detta sedan 2016,Han erkände.

Det är intressant att registrerade användare kan ladda ner deras information och eventuellt radera den. Oregistrerade personer har inte det här alternativet.

Relaterade Artiklar

Back to top button