Zopo planerar att starta tillverkningsenhet i Indien i december

Zopo, Zopo-smartphones, Zopo startar anläggningen i Indien, Zopo-fabriken i december, Zopo Speed ​​8, Zopo-nyheter, tekniska nyheter Zopos smartphone, Speed ​​8, med chipset med 10 kärnprocessorer – högsta antal kärnor i vilken smarttelefon som helst som lanserades i Indien till dags dato, kostar 29999 Rs per enhet. (Filfoto)

Den kinesiska mobiltelefontillverkaren Zopo tillkännagav sina planer på att inrätta tillverkningsanläggning i Indien i slutet av detta år med en initialinvestering på cirka Rs. 100 crore eftersom det syftar till att producera två lakh-telefoner per månad.

Advantage Computers (ADCOM), som hanterar Zopos Indien-verksamhet, säger: ”Zopo har identifierat plats i Noida för att starta sin tillverkningsenhet med en produktionskapacitet på 2 lakh enheter per månad. Företaget har planer på att investera Rs. 100 crore för att starta denna anläggning i slutet av året. ”

”I Indien vill Zopo sälja 1 lakh enheter per månad. Anläggningen kommer att tillgodose efterfrågan på Zopo-telefoner på den sydasiatiska marknaden som inkluderar Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan (via Dubai), Nepal osv., ”Säger vd Sanjeev Bhatia.

Tidigare denna vecka lanserade Zopo en smartphone Speed ​​8, som har 10 kärnprocessorchipset, det högsta antalet kärnor i någon smarttelefon som lanserades i Indien till dags dato, för Rs. 29,999 en enhet.

Chipset kan leverera datorhastighet på upp till 2,5 GHz. Xopo Speed ​​8 har 5,5 tums skärmstorlek, 4 GB RAM, 32 GB intern lagring, 3600 mAh batteri, 21 megapixel primär kamera och 8 megapixel främre kamera.

”Vi har sålt telefoner i prisvärt intervall och startat 6 000 Rs per enhet. Deca-core-smarttelefonen är för Xopo-kunder som letar efter högre telefonhastighet. Vi förväntar oss att 15 procent av vår målförsäljning kommer från Xopos premiumsegment som börjar med ett prisintervall på 15 000 Rs styck, tillade Bhatia.

Titta på video: Vad gör nyheter

”Vi kommer att investera ungefär Rs. 50 crore per år för branding ”, tillade Bhatia.

Zopo förväntar sig att 60 procent av den totala försäljningen kommer från smartphones till ett pris av Rs. 7000-Rs 10.000 per enhet och 25 procent från telefoner prissatta i intervallet Rs. 10.000-15.000 en enhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button