Zoomtips för att säkra virtuellt klassrum för lärare, studenter

zoom, zooma tvåfaktorautentisering, zooma 2fa, zooma för att öka säkerheten, zooma nya funktioner, hur man säkrar zoommöte

Skolor världen över använder Zoom som en plattform för att ansluta studenter och lärare mitt i pandemin som har stängt skolor och alla andra utbildningsinstitutioner. Videokonferensplattformen Zoom har spelat en viktig roll för att överbrygga klyftan mellan lärare och elever. Tidigare har vi bevittnat några tillfällen där hackare har smygt in i ett zoomkonferenssamtal, för att undvika en sådan situation i en klassrumssituation här är några inställningar som du bör ändra för att säkra mötet. Zoom erbjuder redan flera säkerhetsfunktioner och planerar att ta med några fler.

Zooma funktioner för att säkerställa ett säkert virtuellt klassrum

* Att begränsa anteckningar är en bra idé. Detta kan hindra studenter från att kommentera på delat innehåll eller visa namnen på personer som kommenterar.

* Inaktivera alternativet “Gå med före värd” så att studenter inte kan gå med i ett möte innan du börjar mötet.

* Ställ in ett lösenord för studenter att delta i.

* Ändra inställningen så att endast autentiserade användare kan gå med i det virtuella klassrummet. När de här inställningarna är aktiverade måste eleverna logga in på deras Zoom-konto med skolans domännamn.

* Inaktivera skärmdelning för användare.

* Låsa det virtuella klassrummet när det börjar så att ingen annan kan komma in.

* Se till att alla nya deltagare som deltar i mötet bör gå in i väntrummet först där värden kan ta emot dem på individuell basis.

* Aktivera eller inaktivera deltagare från att dela sina skärmar.

* Inaktivera chattfunktionen för att förhindra att studenter chattar med varandra.

* Förhindra deltagare att byta namn på eller avstänga sig själva under lektionen.

* Inaktivera video för enskilda deltagare och tysta alla i mötet.

Notera: Dela aldrig Zoom-klassrumsinformation som mötes-ID och lösenord med någon. Om värden känner att en student eller någon annan har avslöjat mötes-ID med någon, se till att ändra mötes-ID innan nästa klass.

Kommande zoomfunktioner för bättre klassrumsupplevelse

Zoom kommer snart att ge nya funktioner som ett virtuellt klassrumssitsarrangemang, fokusera en grupp presenterande elever och mer för att säkra virtuellt klassrum. Snart kommer mötets värd att kunna dra och släppa deltagare i Gallerivy i vilken ordning de än väljer. Den här funktionen låser galleriet i en fast konfiguration som inte förskjuts när en ny person pratar eller går in i rummet. Zoom klargör att lärare i en framtida uppdatering kommer att kunna spara sin anpassade gallerilayout som ett virtuellt sittdiagram. Dessutom kommer ett multi-pinning-alternativ också att göra det möjligt för alla användare att “fästa” upp till nio andra deltagare på skärmen i sin egna personliga vy.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Snart kommer lärare att kunna belysa upp till nio deltagare under hela mötet och skapa en anpassad, fokuserad gruppvy som är synlig för hela klassen. Detta gör det möjligt för en grupp elever att presentera för klassen tillsammans.

I september får eleverna möjlighet att välja ett breakout-rum och flytta mellan rum. Du kommer också att kunna skapa temabutionsrum eller läsgrupper och bjuda in elever att flytta mellan dem baserat på deras intressen för ämnen. Dessutom kommer Zoom att ge “Original Sound” -läge som gör att du kan inaktivera ekoavstängning och efterbehandling och bli av med komprimering. Zoom hävdar att denna inställning också kommer att höja ljudkodekvaliteten från 22kHz till 48kHz, 96Kbps mono / 192Kbps stereo för professionell ljudöverföring i musikutbildning och prestandaapplikationer.

Relaterade Artiklar

Back to top button