Zooms rekordkvartal tillför 4,2 miljarder dollar till VD Yuans förmögenhet

Zooma fel, kort slipa amerikanska skolor till stopp

På bara några timmar blev Zoom Video Communications Incs verkställande direktör Eric Yuan 4,2 miljarder dollar rikare.

Andelarna i hans virtuella mötesföretag ökade så mycket som 26% till 410 $ i sen amerikansk handel, eftersom det rapporterade ett hopp i kvartalsintäkterna och föreslog att den explosiva tillväxten fortsätter. Skulle beståndet behålla en sådan vinst på tisdag skulle Yuans förmögenhet överstiga 20 miljarder dollar.

Det har varit ett år fyllt med iögonfallande möten för de rikaste namnen i teknikvärlden – Amazon.com Inc.: s Jeff Bezos såg sin nettovärde växa med 13 miljarder dollar på en dag i juli och Tesla Inc.: s Elon Musk lade till 8 miljarder dollar på 24 timmar förra månaden. Båda männen har nått rekordnivåer av välstånd, med Bezos som passerar 200 miljarder dollar och Musk överstiger 100 miljarder dollar förra veckan.

Zoom har varit en av de tydligaste förmånerna för coronaviruspandemin, med företag och utbildningsinstitutioner som vänder sig till tjänsten för att arbeta och undervisa på distans.

Programvarutillverkaren rapporterade på måndagen att försäljningen ökade med 355% till 663,5 miljoner dollar under de tre månaderna till och med den 31 juli – den näst största ökningen bland Nasdaq 100-indexmedlemmar förra kvartalet, bara bakom bioteknikföretaget Moderna Inc., visar uppgifter sammanställda av Bloomberg. Zoom sa att försäljningen kommer att bli så mycket som 2,39 miljarder dollar under räkenskapsåret som slutar i januari, vilket innebär att intäkterna nästan skulle fyrdubblas på bara ett år.

Grundaren av det San Jose, Kalifornien-baserade företaget, vars nettovärde mestadels består av hans mer än 50 miljoner Zoom-aktier, är en av de största vinnarna i år. Yuan, 50, var 12,8 miljarder dollar rikare från och med måndagens stängning när aktien nästan femfaldigt.

Tidiga Zoom-investerare Li Ka-shing och Samuel Chen får också en rikedom från rallyt. Om vi ​​antar att båda männen fortfarande innehar aktien kan Li lägga till 2 miljarder dollar på en dag och Chen mer än 650 miljoner dollar om Zoom-aktierna når $ 410 vid nästa stängning, enligt Bloomberg Billionaires Index.

Relaterade Artiklar

Back to top button