Zooma ger tvåfaktors autentiseringsfunktion: Hur man aktiverar den

zoom, zooma tvåfaktorautentisering, zooma 2fa, zooma för att öka säkerheten, zooma nya funktioner, hur man säkrar zoommöte

En av de mest populära apparna för videokonferenser, Zoom har infört en förbättrad tvåfaktorautentiseringsmetod (2FA) som ökar säkerheten, särskilt för organisationer och skol- / högskoleklasser för att förhindra säkerhetsöverträdelser i mötet.

Tvåfaktorautentiseringen kan vara annorlunda för olika användare eftersom de antingen kan använda ett lösenord eller stift, smartkort eller mobil enhet, fingeravtryck eller röst tillsammans med kontouppgifterna.

Hur man aktiverar

Du kan välja mellan en rad autentiseringsmetoder. SAML, OAuth och lösenordsbaserad autentisering är några metoder du kan aktivera för att inaktivera från ett konto av en individ. För att aktivera 2FA, här är några steg du kan följa

# Först måste du logga in på Zoom-instrumentpanelen.

# Klicka på alternativet “Avancerat” följt av “Säkerhet” i menyn “Navigation”.

# Du måste se till att inloggningen med tvåfaktorautentisering är aktiverad.

# Du kan använda dessa alternativ för att aktivera 2FA för alla användare i kontot.

# Du kan också aktivera 2FA för personer med angivna roller genom att välja “Aktivera 2FA för roller med angivna roller”.

# Du kan också aktivera 2FA för olika grupper genom att välja “Aktivera 2FA för användare som är i de angivna grupperna”.

# När du är klar med att kryssa för olika aktiveringsalternativ klickar du på ‘Spara’ för att bekräfta inställningarna.

Användare har också möjlighet att använda autentiseringsappar som har tidsbaserat engångslösenord (TOTP) som Google Authenticator, Microsoft Authenticator och FreeOTP som skickar en kod via SMS eller ett röstsamtal för den andra faktorn i autentiseringsprocessen efter dig. ange de ursprungliga referenserna för att logga in.

Detta kommer att hjälpa organisationer att förhindra läckage av konfidentiella uppgifter. Det kommer också att förhindra att någon utomstående går in i online-klasser eftersom virtuella klasser har varit vanliga under Covid-19-pandemin.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button