Zoom: Rush of WFH-användare exponerade säkerhet, integritetsfel vi planerar att åtgärda

Mitt i coronaviruspandemin har Zoom sett antalet användare för videokonferenstjänster dagligen öka till 200 miljoner, jämfört med 10 miljoner i december.

Naturligtvis ger popularitet granskning. På onsdag pekade Zoom-vd Eric Yuan på företagets vansinniga tillväxt när han bad om ursäkt för att han undvek förväntningarna om integritet och säkerhet.

“Vi designade inte produkten med den förutseende att varje person i världen plötsligt skulle arbeta, studera och umgås hemifrån på några veckor”, skrev han i ett blogginlägg. “Vi har nu en mycket bredare uppsättning användare som använder vår produkt på en mängd oväntade sätt och presenterar oss för utmaningar som vi inte räknade med när plattformen tänktes.”

Som svar fryser Zoom tillfälligt utvecklingen av nya funktioner och kommer istället att ägna sin tekniska arbetskraft åt att hantera säkerhets- och sekretessfrågor. Företaget dödar också den läskiga funktionen “deltagare uppmärksamhet tracker”, som gjorde det möjligt för Zoom mötesvärdar att övervaka datorerna för alla i sessionen. Dessutom har Zoom korrigerat tre sårbarheter i appen som säkerhetsforskare upptäckte den här veckan.

“Under de kommande 90 dagarna är vi engagerade i att ägna de resurser som behövs för att bättre identifiera, ta itu med och åtgärda problem proaktivt,” tillade Yuan. “Vi är också engagerade i att vara transparenta under hela denna process.”

Ett exempel på ett Zoom-videomöte

Som en del av denna process tar Zoom in experter och konsumenter från tredje part för att hjälpa den att granska videokonferenstjänsten för okända säkerhetsproblem. Det kommer också att börja publicera transparensrapporter om när Zoom tar emot förfrågningar från myndigheter för att överlämna användarinformation.

Slutligen försöker företaget rensa förvirringen kring sitt påstående att Zoom erbjuder end-to-end-kryptering. Företaget hävdar att det gör det, men bara när alla anslutande enheter, som bärbara datorer och smartphones, går med i mötet via den installerade Zoom-appen.

“I det här scenariot, där alla deltagare använder Zoom-appen, finns inget användarinnehåll tillgängligt för Zooms servrar eller anställda när som helst under överföringsprocessen”, skrev företaget i ett separat blogginlägg. Men om användarna ansluter till mötet via en telefonlinje har de tur.

Det enda problemet är att Zoom håller på krypteringsnycklarna för hela processen. Så det kan teoretiskt dekryptera innehållet om det behövs. Med detta sagt säger företaget att det aldrig har byggts en mekanism för att dekryptera live-möten för att hjälpa brottsbekämpande att fånga meddelanden eller videor. ”Vi har inte heller medel för att sätta in våra anställda eller andra i möten utan att återspeglas i deltagarlistan”, tillägger blogginlägget.

Vi måste vänta och se om de nyligen aviserade ansträngningarna löser några av problemen för videokonferenstjänsten. Men produktens plötsliga popularitet har också gjort det till ett mål för pranksters och rasister. I flera dagar har de infiltrerat osäkra Zoom-möten för att trakassera människor, vilket har fått FBI att utfärda en varning om “Zoom-bombning” -attacker. Zoom publicerade också ett blogginlägg med tips för att säkra dina videosessioner från oönskade inkräktare; PCMag har också en guide.

Redaktörens anmärkning: Denna berättelse har uppdaterats för att klargöra Zooms argument om kryptering.

Relaterade Artiklar

Back to top button