Zoom låter betalda kunder styra var deras samtal dirigeras

Zoom låter snart betalda kunder välja det datacenter genom vilket deras samtal dirigeras. Från och med den 18 april kan klienter välja in eller ut från en viss region och anpassa de servrar som används för att ansluta till värdmöten.

Flytten kommer efter att en rapport från den 3 april från University of Toronto Citizen Lab fann att Zoom överförde krypteringsnycklar genom Kina. Forskare avslöjade att “under flera testsamtal i Nordamerika observerade vi nycklar för kryptering och dekryptering [Zoom] möten överförda till servrar i Peking. “De sa, använder appen” kryptografiska tekniker som inte är branschstandard med identifierbara svagheter. “

Folk som använder Zoom för regelbundna inhämtningar, sociala evenemang eller kurser som annars skulle hållas på en offentlig eller halvoffentlig plats har lite att oroa sig för. Enligt Citizen Lab är det de som delar hemligheter via den digitala mötesplattformen.

Men bara några dagar till. Från och med lördag kan varje betalande Zoom-kund anpassa vilket datacenterregion deras konto använder för realtidsmötetrafik. Välj mellan en av åtta utsedda zoner: Australien, Kanada, Kina, Europa, Indien, Japan / Hongkong, Latinamerika och USA. Du kan inte ändra eller välja bort din standardregion – USA, för de flesta – som är låst.

“Den här funktionen ger våra kunder mer kontroll över deras data och deras interaktion med vårt globala nätverk när de använder Zooms branschledande videokommunikationstjänster”, skrev CTO Brendan Ittelson i ett blogginlägg.

Gratisanvändare är kedjade till datacenter inom deras standardregion. Uppgifter om gratis användare utanför Kina “kommer aldrig att dirigeras genom Kina”, sa Ittelson. Tidigare denna månad medgav företaget att det felaktigt använde kinesiska servrar för att generera krypteringsnycklar för nordamerikanska användare. De har sedan tagits bort från en lista med “reservbroar”, som kan tjäna användare under tider med hög trafik.

Citizen Lab identifierade också ett säkerhetsproblem med Zoom’s Waiting Room-funktion, vars detaljer kommer att publiceras i framtiden, i ett försök att förhindra att felet utnyttjas.

Relaterade Artiklar

Back to top button