Zoom lanserar en virtuell händelsemarknad

Mellan arbetsmöten, barnlektioner och chatt med vänner och familj känner de flesta zoomutmattning. Men videokonferensföretaget hoppas att folk kommer att logga in några timmar till för att dra nytta av sin nya online-evenemangsplattform och marknadsplats.

Den offentliga betaversionen för OnZoom lanserades onsdag med en rad gratis och betalda online-evenemang som täcker allt från utbildning och underhållning till hälsa och hem.

“Vi blev ödmjuka och inspirerade av alla de fantastiska sätt som världen anpassade sig till en bokstavlig avstängning av personliga händelser mitt i COVID-19”, skrev produktchef Aleks Swerdlow i ett blogginlägg. “När företagare, entreprenörer och organisationer av alla storlekar måste hitta något sätt – på något sätt – att hålla kursen och fortsätta att tillhandahålla tjänster till sina kunder, vände många sig till Zoom. OnZoom förenklar den upplevelsen.”

En förlängning av företagets enhetliga kommunikationsplattform, OnZoom låter betalda användare skapa, vara värd och tjäna pengar på virtuella händelser som fitnessklasser, konserter, improvisationsshower och ritlektioner. Lista och sälj biljetter, dela och marknadsföra evenemang och nå en ny global publik med upp till 1000 deltagare.

Deltagarna kan under tiden söka efter evenemang, presentkort, donera till ideella organisationer och favorit-, dela och betygsätta upplevelser. OnZooms nuvarande erbjudanden varierar i pris från gratis till $ 50, beroende på varaktighet, ämne och presentatör.

Airbnb i april introducerade ett liknande system av virtuella aktiviteter, så att värdar kan fortsätta tjäna och användare kan fortsätta lära sig under koronaviruspandemin. Airbnbs online-upplevelser inbjuder människor att meditera med buddhistmunkar, besöka hundarna i Tjernobyl och laga mat med en marockansk familj – från ditt hem.

Relaterade Artiklar

Back to top button