Zoom introducerar några intressanta funktioner för Android-användare

Zooma fel, kort slipa amerikanska skolor till stopp

När kulturen i arbetet hemifrån och virtuella möten växer mitt i pandemitiderna blir videosamtal-appar mycket populära bland folket. Under en period av månader har Zoom upprätthållit ett obehindrat monopol genom att ge sina användare de engagerande och interaktiva funktionerna.

För att göra användarupplevelsen bättre och problemfri har nu företaget introducerat flera nya uppdateringar till sin Android-version av appen. Intressant är att många nya modifieringar inkluderar videosamtalsbakgrund, ljuddelning, breakout-rum, förbättrade chattfunktioner och många buggfixar.

Zoom introducerar nya funktioner

* Virtuell bakgrund: Den virtuella videosamtalsuppdateringen gör det nu möjligt för användare att ställa in en virtuell bakgrund under ett samtal. Med den här funktionen kan bara stillbilder ställas in som bakgrund medan stödet för video ännu inte är aktiverat av appen. Den nya funktionen gör det också möjligt att ställa in bilder från galleriet som bakgrund tillsammans med inbyggda alternativ. Detta verkar vara en ganska underhållande funktion för användarna eftersom det lätt kan dölja hemens pinsamma bakgrund.

* Ljuddelning: Under skärmdelningen tillåter Zoom på Android delning av ljud utan att mikrofonen störs. Det gör det också möjligt att synkronisera kalendern för att få påminnelser i rätt tid om mötena. Förutom det ger appen också förbättrad schemaläggning genom standardinställningar.

* Breakout-rum: Den helt nya uppdateringen kommer nu att ge användaren att själv välja Breakout-rummet, om värden delar upp zoom-mötet med mer än 50 personer i flera chattrum.

* Förbättrar chattfunktionerna: Dessutom har chattfunktionerna fått imponerande uppdateringar som består av möjligheten att dölja chatbots i chattlistan samtidigt som det är möjligt att markera bilder och filer som “olästa”. Några nya introduktioner förbättrar också förhandsgranskning av länk tillsammans med förbättrade sökalternativ.

Enligt en rapport från Android Police, Zoom Android-appen har nu inaktiverat sitt stöd på Chromebook, det betyder att appen inte kan laddas ner längre från Play store på Chromebook. Dessutom ger Zoom flera mindre buggfixar, det har åtgärdat problemen i breakout-rummet som inte följer de huvudsessionens modifierade inställningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button