ZEE5 ger TikTok-liknande HiPi: Här är allt om plattformen

Hipi, zee5 Hipi, vad är Hipi, Hipi vs tiktok

En av de mest populära streamingtjänsterna i Indien, ZEE5, lanserade sitt TikTok-alternativ som heter HiPi. Plattformen är byggd i Indien och för indianer. HiPi är inte en separat app och ingår i själva ZEE5-appen. Det finns många andra segment i ZEE5-appen och HiPi är ett av dem. Detta innebär också att det inte finns några andra prenumerationsplaner för HiPi. Användare kommer att kunna komma åt HiPi och skapa korta videor under samma ZEE5-prenumerationsplan. Under de senaste månaderna har ZEE5 testat HiPi i betaversion.

ZEE5 finns i flera prenumerationsplaner. Den årliga planen för plattformen är prissatt till Rs 999 medan månadsplanen är inställd på Rs 99. I båda planerna kommer användarna att kunna strömma innehåll i upp till fem enheter samtidigt. Nu under denna plan kommer användare att kunna använda HiPi, skapa och dela sin innovativa korta videoplattform med sina vänner.

ZEE5 har arbetat för att bygga en superapp och HiPi är en del av resan. Förra månaden sa Rajneel Kumar, affärschef – expansionsprojekt och chef för produkter, ZEE5 Indien till indianexpress.com att ”Hos Zee5, från början, ville vi alltid bli en Super-app. Under de senaste två och ett halvt åren har vi lanserat innehåll från tv-apparater, originalshow, live-nyheter, live-TV, kategorier (barn, musikvideor, mat), hypo casual spelplattform som heter play och mer som en del av resan att vara en Super-app. ”

Här är allt du behöver veta om ZEE5s HiPi

Kumar sa också att HiPi inte är resultatet av TikTok utan planerades. “Tidpunkten är bara en tillfällighet och har inget att göra med förbudet … en produkt av denna storlek kan inte byggas över en natt och läggas ut”, betonade Kumar. Motiverar varför HiPi är en del av ZEE5-plattformen och inte en separat app, säger kumar, “eftersom appen redan har 80 miljoner aktiva användare och det kommer att hjälpa till med HiPis tillväxt.”

För närvarande kommer HiPi att vara helt kostnadsfritt för användare med annonser som stöds på plattformen. Kumar sa dock att nästa år har företaget planer på att ta med sig olika inköpsmodeller inom plattformen, inklusive digital tipping, digital gåva, premiuminnehåll tillgängligt bakom en prenumeration eller transaktionsbaserad modell.

HiPi är inte den första plattformen “made in India” som tar sig an kinesiska TikTok. Det finns många andra korta videoplattformar tillgängliga i landet i flera månader som Chingari, Mitron, ShareChat och många fler.

Kumar sa att HiPi kommer att vara annorlunda och bättre än andra redan existerande indiska Tiktok-alternativ genom att erbjuda innehåll av hög kvalitet och betjäna skaparna. ”Alla andra plattformar som gör video har sin kärn-DNA inom teknik och produkt och inte innehåll som är nyckeln. Vi är ett innehållsföretag under de senaste decennierna och tar samma inställning till innehållet som kommer att finnas tillgängligt i HiPi. Vi kommer också att se till att innehållet HiPi erbjuder är av hög kvalitet och riktar sig till en bred uppsättning publik, ”förklarade han.

“Vi har en mängd saker planerade kring engagemang som gamification, musik, tjänar belöningar och mer kommer under nästa år,” sade Kumar.

Relaterade Artiklar

Back to top button