Yubico avslöjar säkerhetsnyckel med inbyggd fingeravtrycksläsare

Yubico avslöjar säkerhetsnyckel med inbyggd fingeravtrycksläsare

Yubico visar upp en uppgraderad säkerhetsnyckel som kräver ditt fingeravtryck för att aktivera enheten.

YubiKey Bio markerar första gången företaget kommer att erbjuda en säkerhetsnyckel med inbyggd fingeravtrycksautentisering. Yubico har förhandsgranskat enheten vid Microsofts Ignite-konferens som ett sätt för företagskunder att låsa upp åtkomst till sina Azure Active Directory-konton.

√Ąven om s√§kerhetsnycklar √§r dyra ($ 20 till $ 50), erbjuder de det b√§sta skyddet f√∂r att hindra hackare fr√•n att kapa dina onlinekonton. Den som loggar in m√•ste ange b√•de l√∂senordet och s√§tta in den h√•rdvarubaserade s√§kerhetsnyckeln i datorns USB-port f√∂r att f√• √•tkomst.

Tekniken är särskilt motståndskraftig mot cyberbrottslingar baserade hundratals mil bort, som inte har något sätt att stjäla en nyckel fysiskt. Men vad händer om du tappar nyckeln, eller om den blir stulen av en elak kollega eller till och med en spion?

Då kan du vara i trubbel. Det är därför som användare av säkerhetsnycklar vanligtvis har flera säkerhetskopior till hands. Detta gör att de kan gå in på sina onlinekonton och ogiltigförklara den förlorade eller stulna nyckeln Рförhoppningsvis innan den dåliga skådespelaren bryter in.

Den kommande YubiKey Bio skyddar mot en sådan händelse. Genom att kräva ägarens fingeravtryck kan den uppgraderade säkerhetsnyckeln fortfarande hindra alla tjuvar som försöker använda enheten för att bryta sig in i dina onlinekonton. Samma enhet lovar också att erbjuda en helt lösenordsfri inloggningslösning också. Allt du behöver göra är att sätta i nyckeln till din dator och logga in med ditt fingeravtryck.

Det finns inget ord ännu om när Yubico kommer att lansera produkten och till vilket pris. Men företaget sa att fingeravtrycksigenkänning har varit en mycket efterfrågad funktion.

Nyckeln i sig kräver inga batterier eller tillhörande programvara. För att registrera ditt fingeravtryck kan du använda den biometriska registreringsfunktionen i Windows 10 och Azure Active Directory.

Enheten använder också standarderna FIDO 2.0 och WebAuthn, som skapar en kryptografisk nyckel baserad på ditt fingeravtrycks bild. Precis som fingeravtryckssökningarna på din smartphone är biometri utformad för att aldrig lämna enheten.