YouTube slår ner videor med dolda hot, förolämpningar

YouTube har uppdaterat sin policy mot trakasserier för att förbjuda videor som innehåller “dolda eller underförstådda hot” eller eventuella förolämpningar som riktar sig mot en persons ras, kön eller sexuella läggning.

Videodelningstjänsten introducerade den nya policyn på onsdagen när YouTube började ta tillbaka videor som flaggats för att ha brutit mot de reviderade reglerna med retroaktiv verkan. “Alla dessa uppdateringar representerar ytterligare ett steg mot att se till att vi skyddar YouTube-communityn”, skrev YouTube VP Matt Halprin i dagens inlägg.

Vi tror på att människor har friheten att uttrycka åsikter, inklusive negativa eller kontroversiella, men många skapare har sagt att vi måste göra ett bättre jobb för att förhindra trakasserier på You Tube, så vi tittade noga på våra nuvarande riktlinjer för samhället. .. https://t.co/APKVDgSz65

– YouTube (@YouTube) 11 december 2019

De nya reglerna utformades som svar på en kontrovers som bröt ut redan i juni. Vox-reporter Carlos Maza uppmanade YouTube att avbryta den konservativa kommentatorns Steven Crowder-kanal för att trakassera honom på grund av sin sexuella läggning och etnicitet. Men inledningsvis avböjde YouTube, trots företagets befintliga policy mot trakasserier, som förbjöd mobbning.

“Medan vi hittade språket (i Crowders kanal) som var uppenbart skadligt, bryter inte videoklippen som publicerats våra policyer”, sa YouTube då, bara för att omvända kursen och avbryta Crowders förmåga att tjäna pengar på sina videor.

På onsdagen sa YouTube att det hade uppdaterat trakasseripolitiken baserat på feedback från organisationer som studerar mobbning online eller förespråkar journalister, förutom grupper som stöder yttrandefrihet. Men i slutändan beslutade tjänsten att ta en starkare hållning för att slå ner på hot och personliga attacker.

“Vi är fortsatt engagerade i vår öppenhet som en plattform och att se till att livlig debatt och ett kraftfullt utbyte av idéer fortsätter att frodas här. Vi kommer dock inte att tolerera trakasserier”, skrev Halprin.

För att genomdriva policyn säger YouTube att det kommer att straffa brottslingar som “upprepade gånger strider mot” reglerna mot trakasserier genom att stänga av deras förmåga att tjäna pengar på sina videor. “Om detta beteende fortsätter kommer vi att vidta mer allvarliga åtgärder, inklusive att utfärda strejker eller avsluta en kanal helt,” tillade Halprin. (Enligt YouTubes policy kommer en skapare som får tre strejker under en 90-dagarsperiod att hans eller hennes kanal permanent tas bort.)

Dagens policyförändring åtföljdes av ett antal videotakningar, vilket ledde till att hashtaggen #youtubeisoverparty utvecklades på Twitter. Den konservativa kommentatorn Steven Crowder har också anklagat YouTube för att ha genomfört en “rensning” som orättvist kommer att förneka både nya och gamla videor utan föregående varning.

Min reaktion på YouTubes policymeddelande är extrem skepsis:

1. “Skadliga förolämpningar” var redan förbjudna enligt YouTubes politik mot hat och trakasserier. YouTube lanserar policyer så här för att distrahera reportrar från den verkliga historien: YouTubes icke-verkställighet.

– Carlos Maza (@gaywonk) 11 december 2019

Andra kritiker som Carlos Maza är skeptiska till att YouTubes policyändring kommer att stoppa trakasserier och påpekar att de gamla reglerna också uttryckligen förbjöd mobbning och hot. Enligt Maza är det verkliga problemet brist på efterlevnad.

“YouTube älskar att hantera PR-kriser genom att införa vaga innehållspolicyer som de inte verkställer”, sa han i en tweet. “Dessa policyer fungerar bara om YouTube är villig att ta ner sina mest populära regelbrytare. Och det finns hittills ingen anledning att tro att det är det.”

Under tiden står YouTube inför frågor från videoskapare om hur policyändringen kommer att påverka innehåll som är inriktat på politisk kritik. “Bredgående debatter / åsikter på YouTube är välkomna”, säger YouTube som svar via ett Twitter-utbyte. “(Men) utmanande idéer eller kritik av någons professionella prestanda (till exempel) skiljer sig från att attackera någon baserat på attribut som deras ras, religion eller sexuella läggning.”

Satir tillåts också. “Men det är INTE ett frikort för att trakassera någon. Kom ihåg att sammanhang är nyckeln”, tillade videodelningstjänsten. Företaget har också lagt upp ett supportdokument laddat med exempel på trakasserier som YouTube försöker stoppa.

Det är oklart hur många videor YouTube redan har tagit ner för att följa den nya policyn. Men plattformen berättade för PCMag att borttagningen av videoklipp inte kommer att införa en “strejk” på skaparens rekord. Innehåll som laddas upp under de närmaste 30 dagarna som slutar bryta mot den nya policyn mot trakasserier kommer också att tas bort, men utan påföljder till skaparen.

Relaterade Artiklar

Back to top button