YouTube slÄr ner videor med dolda hot, förolÀmpningar

YouTube slÄr ner videor med dolda hot, förolÀmpningar

YouTube har uppdaterat sin policy mot trakasserier för att förbjuda videor som innehĂ„ller “dolda eller underförstĂ„dda hot” eller eventuella förolĂ€mpningar som riktar sig mot en persons ras, kön eller sexuella lĂ€ggning.

VideodelningstjĂ€nsten introducerade den nya policyn pĂ„ onsdagen nĂ€r YouTube började ta tillbaka videor som flaggats för att ha brutit mot de reviderade reglerna med retroaktiv verkan. “Alla dessa uppdateringar representerar ytterligare ett steg mot att se till att vi skyddar YouTube-communityn”, skrev YouTube VP Matt Halprin i dagens inlĂ€gg.

Vi tror pÄ att mÀnniskor har friheten att uttrycka Äsikter, inklusive negativa eller kontroversiella, men mÄnga skapare har sagt att vi mÄste göra ett bÀttre jobb för att förhindra trakasserier pÄ You Tube, sÄ vi tittade noga pÄ vÄra nuvarande riktlinjer för samhÀllet. .. https://t.co/APKVDgSz65

– YouTube (@YouTube) 11 december 2019

De nya reglerna utformades som svar pÄ en kontrovers som bröt ut redan i juni. Vox-reporter Carlos Maza uppmanade YouTube att avbryta den konservativa kommentatorns Steven Crowder-kanal för att trakassera honom pÄ grund av sin sexuella lÀggning och etnicitet. Men inledningsvis avböjde YouTube, trots företagets befintliga policy mot trakasserier, som förbjöd mobbning.

“Medan vi hittade sprĂ„ket (i Crowders kanal) som var uppenbart skadligt, bryter inte videoklippen som publicerats vĂ„ra policyer”, sa YouTube dĂ„, bara för att omvĂ€nda kursen och avbryta Crowders förmĂ„ga att tjĂ€na pengar pĂ„ sina videor.

PÄ onsdagen sa YouTube att det hade uppdaterat trakasseripolitiken baserat pÄ feedback frÄn organisationer som studerar mobbning online eller föresprÄkar journalister, förutom grupper som stöder yttrandefrihet. Men i slutÀndan beslutade tjÀnsten att ta en starkare hÄllning för att slÄ ner pÄ hot och personliga attacker.

“Vi Ă€r fortsatt engagerade i vĂ„r öppenhet som en plattform och att se till att livlig debatt och ett kraftfullt utbyte av idĂ©er fortsĂ€tter att frodas hĂ€r. Vi kommer dock inte att tolerera trakasserier”, skrev Halprin.

För att genomdriva policyn sĂ€ger YouTube att det kommer att straffa brottslingar som “upprepade gĂ„nger strider mot” reglerna mot trakasserier genom att stĂ€nga av deras förmĂ„ga att tjĂ€na pengar pĂ„ sina videor. “Om detta beteende fortsĂ€tter kommer vi att vidta mer allvarliga Ă„tgĂ€rder, inklusive att utfĂ€rda strejker eller avsluta en kanal helt,” tillade Halprin. (Enligt YouTubes policy kommer en skapare som fĂ„r tre strejker under en 90-dagarsperiod att hans eller hennes kanal permanent tas bort.)

Dagens policyförĂ€ndring Ă„tföljdes av ett antal videotakningar, vilket ledde till att hashtaggen #youtubeisoverparty utvecklades pĂ„ Twitter. Den konservativa kommentatorn Steven Crowder har ocksĂ„ anklagat YouTube för att ha genomfört en “rensning” som orĂ€ttvist kommer att förneka bĂ„de nya och gamla videor utan föregĂ„ende varning.

Min reaktion pÄ YouTubes policymeddelande Àr extrem skepsis:

1. “Skadliga förolĂ€mpningar” var redan förbjudna enligt YouTubes politik mot hat och trakasserier. YouTube lanserar policyer sĂ„ hĂ€r för att distrahera reportrar frĂ„n den verkliga historien: YouTubes icke-verkstĂ€llighet.

– Carlos Maza (@gaywonk) 11 december 2019

Andra kritiker som Carlos Maza Àr skeptiska till att YouTubes policyÀndring kommer att stoppa trakasserier och pÄpekar att de gamla reglerna ocksÄ uttryckligen förbjöd mobbning och hot. Enligt Maza Àr det verkliga problemet brist pÄ efterlevnad.

“YouTube Ă€lskar att hantera PR-kriser genom att införa vaga innehĂ„llspolicyer som de inte verkstĂ€ller”, sa han i en tweet. “Dessa policyer fungerar bara om YouTube Ă€r villig att ta ner sina mest populĂ€ra regelbrytare. Och det finns hittills ingen anledning att tro att det Ă€r det.”

Under tiden stĂ„r YouTube inför frĂ„gor frĂ„n videoskapare om hur policyĂ€ndringen kommer att pĂ„verka innehĂ„ll som Ă€r inriktat pĂ„ politisk kritik. “BredgĂ„ende debatter / Ă„sikter pĂ„ YouTube Ă€r vĂ€lkomna”, sĂ€ger YouTube som svar via ett Twitter-utbyte. “(Men) utmanande idĂ©er eller kritik av nĂ„gons professionella prestanda (till exempel) skiljer sig frĂ„n att attackera nĂ„gon baserat pĂ„ attribut som deras ras, religion eller sexuella lĂ€ggning.”

Satir tillĂ„ts ocksĂ„. “Men det Ă€r INTE ett frikort för att trakassera nĂ„gon. Kom ihĂ„g att sammanhang Ă€r nyckeln”, tillade videodelningstjĂ€nsten. Företaget har ocksĂ„ lagt upp ett supportdokument laddat med exempel pĂ„ trakasserier som YouTube försöker stoppa.

Det Ă€r oklart hur mĂ„nga videor YouTube redan har tagit ner för att följa den nya policyn. Men plattformen berĂ€ttade för PCMag att borttagningen av videoklipp inte kommer att införa en “strejk” pĂ„ skaparens rekord. InnehĂ„ll som laddas upp under de nĂ€rmaste 30 dagarna som slutar bryta mot den nya policyn mot trakasserier kommer ocksĂ„ att tas bort, men utan pĂ„följder till skaparen.