YouTube-skyttens bisarra videor Àr nyckeln till misstÀnkt motiv

YouTube headquaters shooting, Nasim Aghdam YouTube shooting, video content creators, YouTube policies, online advertisers, YouTube payment policy, Telegram, video sharing platforms

Videoklippen har blivit centrala för motivet som myndigheterna har bestĂ€mt sig för för skjutningen: Aghdams ilska mot YouTubes policy – vĂ€rldens största videowebbplats online. (BildkĂ€lla: AP)

Kvinnan som polisen sĂ€ger sköt tre personer i YouTubes huvudkontor var produktiv nĂ€r det gĂ€llde att producera videor och publicera dem pĂ„ nĂ€tet, mĂ„nga av dem bisarra, till exempel ett klipp dĂ€r hon tar bort en avslöjande lila klĂ€nning för att avslöja falska bröst med budskapet ” Tro inte Ditt öga’.

I andra övar Nasim Aghdam, frĂ€mjar djurens rĂ€ttigheter och förklarar den veganska kosten, ofta i detaljerade drĂ€kter eller bĂ€r en kanin. Videoklippen har blivit centrala för motivet som myndigheterna har bestĂ€mt sig för för skjutningen: Aghdams ilska mot YouTubes policy – vĂ€rldens största videowebbplats online. Nasim Aghdam, som var i slutet av 30-talet, lade upp videoklippen under online-namnet Nasime Sabz, och en webbplats i det namnet avvisade YouTubes policy och sa att företaget försökte “undertrycka” innehĂ„llsskapare.

“Youtube filtrerade mina kanaler för att hindra dem frĂ„n att fĂ„ visningar!” ett av meddelandena sagt. “Det finns ingen lika tillvĂ€xtmöjlighet pĂ„ YOUTUBE eller nĂ„gon annan webbplats för videodelning, din kanal kommer att vĂ€xa om de vill !!!!!” Personer som publicerar pĂ„ YouTube kan fĂ„ pengar frĂ„n annonser som följer med deras videoklipp, men företaget “tar intĂ€kter” frĂ„n vissa kanaler av skĂ€l, inklusive olĂ€mpligt material eller med fĂ€rre Ă€n 1000 prenumeranter.

YouTube hade ingen kommentar om nĂ„gra Ă„tgĂ€rder relaterade till Aghdams videor. Nasim Aghdam drev ocksĂ„ en farsisprĂ„kig offentlig kanal pĂ„ meddelandeprogrammet Telegram, som hade 6000 följare. Telegram har enligt uppgift cirka 40 miljoner anvĂ€ndare i Iran. I ett inlĂ€gg sĂ€ger hon, “InternetĂ„tgĂ€rder och filtrering ökar i vĂ€st.” Polisen som hittade Nasim Aghdam sovande i sin bil tidigt pĂ„ tisdag i staden Mountain View cirka 40 kilometer frĂ„n YouTubes huvudkontor sa att hon var lugn och sa inget om att vara arg pĂ„ YouTube eller ha nĂ„gra planer pĂ„ att skada andra eller sig sjĂ€lv.

”Det var ett mycket normalt samtal. Det var inget i hennes beteende som föreslog nĂ„got ovanligt, sĂ€ger Mountain View-polischef Max Bosel. Senare samma dag gick Aghdam till ett vapenomrĂ„de innan han gick genom ett parkeringshus in pĂ„ en innergĂ„rd pĂ„ YouTubes campus söder om San Francisco, dĂ€r hon öppnade eld med en pistol och sĂ„rade tre personer, sa polisen. Sedan dödade hon sig sjĂ€lv.

TvÄ kvinnor som skadades vid skottlossningen slÀpptes onsdagen frÄn ett sjukhus i San Francisco. Det tredje offret, en 36-Ärig man, uppgraderades frÄn kritiskt till allvarligt tillstÄnd. Den misstÀnktes far, Ismail Aghdam, berÀttade för Bay Area News Group att han varnade polisen dagen före attacken att hans dotter var upprörd över hur YouTube hanterade hennes videor och kanske planerar att gÄ till dess kontor.

YouTube-headquaters-skytte, Nasim Aghdam YouTube-skytte, videoinnehĂ„llsskapare, YouTube-policyer, onlineannonsörer, YouTubes betalningspolicy, Telegram, plattformar för videodelning Personer som publicerar pĂ„ YouTube kan fĂ„ pengar frĂ„n annonser som följer med deras videoklipp, men företaget “tar intĂ€kter” frĂ„n vissa kanaler av skĂ€l, inklusive olĂ€mpligt material eller med fĂ€rre Ă€n 1000 prenumeranter. (BildkĂ€lla: AP)

Polisen i Mountain View sa att de pratade med Ismail Aghdam tvĂ„ gĂ„nger efter att ha kontaktat familjen för att rapportera att de hittade sin dotter och att han aldrig sa till dem att hon kunde bli vĂ„ldsam eller utgöra ett hot mot YouTube-anstĂ€llda. Under sin 20-minutersintervju med officerare sa Nasim Aghdam att hon hade familjeproblem och hade lĂ€mnat sitt hem, sĂ€ger polisen. Agenter med byrĂ„n för alkohol, tobak, skjutvapen och sprĂ€ngĂ€mnen sökte pĂ„ onsdag i tvĂ„ hem dĂ€r Nasim Aghdam hade bott – ett i Menifee, som ligger sydost om Los Angeles, och ett annat i 4S Ranch, norr om San Diego.

Nasim Aghdam hÀnvisade till en sedan deaktiverad webbplats, PeaceThunder, i en 2014-intervju för att frÀmja veganism. Statens Äklagarmyndighets webbplats visar att en vÀlgörenhetsgrupp med namnet PeaceThunder ansluten till Nasim Aghdam upplöstes pÄ hennes begÀran 2011. Hon gav ingen anledning men sa att hon var den enda medlemmen och gruppen hade inga tillgÄngar. John Rundell, som bor granne med familjen i Menifee, sa att förÀldrarna, sonen och dottern flyttade frÄn San Diego för ungefÀr fem Är sedan, men han hade inte sett Nasim Aghdam pÄ flera mÄnader.

Hela familjen var “vĂ€ldigt, mycket vĂ€nlig”, enligt Rundell, som oftast pratade med pappan, en elentreprenör. Ämnen för samtal inkluderade persisk matlagning. “De var bara perfekta grannar”, sa Rundell. “Om jag var tvungen att vĂ€lja grannar skulle jag ha dem runt.” Nasim Aghdam mĂ„lade huset efter att familjen flyttade in och Rundell sa att han gav henne sin egen fĂ€rg för att avsluta jobbet. Hon sa en gĂ„ng till Rundell att hennes husdjurskanin var olycklig och frĂ„gade var han fick hans.

YouTube-headquaters-skytte, Nasim Aghdam YouTube-skytte, videoinnehĂ„llsskapare, YouTube-policyer, onlineannonsörer, YouTubes betalningspolicy, Telegram, plattformar för videodelning En kvinna vid namn Leila som identifierade sig som en moster sa att Nasim Aghdam var en “riktigt bra person” och hade ingen historia av psykisk sjukdom. (BildkĂ€lla: AP)

Familjen avvisade journalister utanför familjens hem i Menifee onsdag. En kvinna vid namn Leila som identifierade sig som en moster sa att Nasim Aghdam var en “riktigt bra person” och hade ingen historia av psykisk sjukdom. Hon gav inte sitt efternamn. Familjen distribuerade senare ett uttalande om att de var “i absolut chock och inte kan förstĂ„ vad som har hĂ€nt.”

Ӏven om inga ord kan beskriva vĂ„r djupa smĂ€rta för denna tragedi, vill vĂ„r familj uttrycka sin yttersta Ă„nger, sorg för vad som har hĂ€nt med oskyldiga offer”, lĂ€stes uttalandet. Nasim Aghdam gick in pĂ„ YouTube-fastigheten genom ett parkeringsgarage och det Ă€r inte klart om hon stött pĂ„ nĂ„gon sĂ€kerhet. Företaget sa pĂ„ onsdagen att det kommer att öka sĂ€kerheten vid sitt huvudkontor och kontor runt om i vĂ€rlden.