YouTube ska göra originalinnehåll tillgängligt gratis från och med 24 september

UPPDATERING 8/19: Vill du att YouTube ska kunna visa sitt ursprungliga innehåll utan premiumprenumeration? Väntetiden är nästan över.

YouTubes originalserier, filmer och liveevenemang kommer att vara gratis från och med den 24 september. Här är fångsten: icke-betalande tittare kommer att se annonser när de tittar på detta innehåll och “endast utvalda avsnitt kan vara tillgängliga för streaming [for free] när som helst, säger YouTube.

Premiummedlemmar kan titta på YouTube-original utan annonser och ladda ner innehåll för offlinevisning. De får också tillgång till alla tillgängliga avsnitt i en serie direkt när de premiär och exklusivt bonusinnehåll som regissörsklipp och extra scener.

Observera att vissa YouTube-original förblir exklusiva för Premium-medlemmar; för att kolla in hela listan, gå hit och klicka på “Tillgång till YouTube Originals.”

Originalhistoria (5/3):
Intresserad av YouTubes ursprungliga innehåll men känner inte för att betala för att titta på det? Snart behöver du inte.

På torsdag sa YouTubes affärsdirektör Robert Kyncl att företaget planerar att göra allt sitt ursprungliga innehåll tillgängligt gratis med annonser under en tidsperiod, enligt TechCrunch. Vi upptäckte först planen i november och nu har YouTube bekräftat det.

“Medan alla andra medieföretag tävlar om att lägga sitt innehåll bakom betalväggen, går vi i motsatt riktning genom att göra vårt ursprungliga innehåll tillgängligt gratis”, säger Kyncl enligt uppgift under en presentation för annonsörer vid företagets årliga Brandcast-evenemang.

För närvarande behöver du en YouTube Premium-prenumeration, som kostar $ 11,99 per månad efter en 30-dagars gratis provperiod, för att se företagets original. Snart kommer det att förändras.

Den första säsongen av en komedidramaserie baserad på kommer att finnas gratis med annonser från 29 augusti till 11 september, rapporterade TechCrunch. Därefter planerar YouTube att göra den andra säsongen tillgänglig för alla under en period.

YouTube antar förmodligen “inte helt betalda prenumerationer ännu”, noterade TechCrunch, men “allt på dess skiffer bör vara tillgängligt gratis någon gång.”

YouTube planerar också en massa nytt innehåll, inklusive något med Justin Bieber, en dokumentär om Paris Hilton, täckning av Lollapalooza och en interaktiv special kallad, noterade rapporten. Förutom det har YouTube förnyats och Kevin Hart för tredje säsonger.

Förutom att ge dig obegränsad tillgång till YouTubes originalserier och filmer, kan du med en YouTube Premium-prenumeration titta utan annonser, ladda ner videor för offlinevisning och lyssna på ljud i bakgrunden när du öppnar en annan app. Prenumeranter har också tillgång till “miljoner låtar utan annonser” via YouTube Music.

Relaterade Artiklar

Back to top button