YouTube-popularitet: det Àr inte ett innehÄllstÀvling

YouTube-popularitet: det Àr inte ett innehÄllstÀvling

YouTube-popularitet lönar sig. Dess största stjÀrnor tjÀnar cirka 20 miljoner dollar per Är. Men om du vill jaga berömmelse och förmögenhet pÄ plattformen Àr vÀgen inte sÄ tydlig.

Why Axis Bug

En studie frÄn Pew Research Center visar att det inte finns nÄgon tydlig kategori som garanterar synpunkter. Den största delen av visningarna gick till videor om videospel, men Àven dÄ stÄr det för endast 18 procent av alla visningar. Och Àven om det Àr sant att den högst betalade listan domineras av spel-YouTubers som den problematiska PewDiePie, har kategorier som fÄr 3 procent av visningarna YouTubers som övertrÀffar honom i popularitet och inkomst.

Leksaksvideor stod för endast 3 procent i Pew-studien – men om du har varit i ett mĂ„l Ă€r det omöjligt att undkomma Ryan’s World. Det Ă€r en serie leksaker frĂ„n den 7-Ă„rige Ryan Kaji, som Ă€r den högst betalade YouTuber, som tjĂ€nade 22 miljoner dollar förra Ă„ret. Han började nĂ€r han frĂ„gade sin mamma: “Varför Ă€r jag inte pĂ„ YouTube nĂ€r alla andra barn Ă€r?”

Ryans popularitet, och egentligen populariteten hos alla framgÄngsrika YouTuber, beror pÄ personlighet. Jeffree Star tjÀnade 18 miljoner dollar förra Äret pÄ grund av sin skönhetskanal, som ocksÄ har förvandlats till ett kosmetikimperium. Men Star började pÄ MySpace, frÀmjade sin musikkarriÀr och samlade det högsta antalet följare pÄ plattformen. Hans YouTube-nÀrvaro började med en övergÄng till skönhetshandledning, och han har bara vuxit sin publik sedan dess.

Att bevisa att ett YouTubers uppmÀrksamhet och följer mÄste göra mer med likhet Àn Àmnet Àr Emma Chamberlain. 18-Äringen gjorde sig ett namn för att vlogga de mest vardagliga aspekterna av sin tid. Nu sitter hon pÄ första raden pÄ modevisningar och fÄr omslagshistorier skrivna om sig. Chamberlains videor faller inom 34 procent diverse / annan kategori i studien, sÄ om du vill kopiera hennes resultat, kom ihÄg att en av de mest framgÄngsrika TV-programmen genom tiderna var en show om ingenting.