YouTube-popularitet: det är inte ett innehållstävling

YouTube-popularitet: det är inte ett innehållstävling

YouTube-popularitet lönar sig. Dess största stjärnor tjänar cirka 20 miljoner dollar per år. Men om du vill jaga berömmelse och förmögenhet på plattformen är vägen inte så tydlig.

En studie från Pew Research Center visar att det inte finns någon tydlig kategori som garanterar synpunkter. Den största delen av visningarna gick till videor om videospel, men även då står det för endast 18 procent av alla visningar. Och även om det är sant att den högst betalade listan domineras av spel-YouTubers som den problematiska PewDiePie, har kategorier som får 3 procent av visningarna YouTubers som överträffar honom i popularitet och inkomst.

Leksaksvideor stod f√∂r endast 3 procent i Pew-studien – men om du har varit i ett m√•l √§r det om√∂jligt att undkomma Ryan’s World. Det √§r en serie leksaker fr√•n den 7-√•rige Ryan Kaji, som √§r den h√∂gst betalade YouTuber, som tj√§nade 22 miljoner dollar f√∂rra √•ret. Han b√∂rjade n√§r han fr√•gade sin mamma: “Varf√∂r √§r jag inte p√• YouTube n√§r alla andra barn √§r?”

Ryans popularitet, och egentligen populariteten hos alla framgångsrika YouTuber, beror på personlighet. Jeffree Star tjänade 18 miljoner dollar förra året på grund av sin skönhetskanal, som också har förvandlats till ett kosmetikimperium. Men Star började på MySpace, främjade sin musikkarriär och samlade det högsta antalet följare på plattformen. Hans YouTube-närvaro började med en övergång till skönhetshandledning, och han har bara vuxit sin publik sedan dess.

Att bevisa att ett YouTubers uppmärksamhet och följer måste göra mer med likhet än ämnet är Emma Chamberlain. 18-åringen gjorde sig ett namn för att vlogga de mest vardagliga aspekterna av sin tid. Nu sitter hon på första raden på modevisningar och får omslagshistorier skrivna om sig. Chamberlains videor faller inom 34 procent diverse / annan kategori i studien, så om du vill kopiera hennes resultat, kom ihåg att en av de mest framgångsrika TV-programmen genom tiderna var en show om ingenting.