YouTube förbjuder videor som förhärligar nazistisk ideologi

Youtube, Youtube-videor, Youtube-barnvideor, Christiane C., Pedophiles, Youtube Pedophiles, youtube sexual ban, tech news, indian express YouTube-kanaler som upprepade gånger bryter mot dessa hatpratspolicyer kommer att avbrytas från YouTubes partnerprogram, vilket innebär att de inte kommer att kunna visa annonser på sin kanal, säger företaget. (Bild: Bloomberg)

YouTube skärpte sin hatpratspolicy efter ökad kritik om att Google-enheten inte gör tillräckligt för att hålla extremt innehåll utanför sin onlinevideotjänst.

Företaget sa på onsdagen att det kommer att förbjuda videor “som hävdar att en grupp är överlägsen för att motivera diskriminering, segregering eller uteslutning baserat på kvaliteter som ålder, kön, ras, kast, religion, sexuell läggning eller veteranstatus.”

Detta inkluderar videor som främjar eller förhärligar nazistisk ideologi, som YouTube kallade “i sig diskriminerande.” Företaget sa i ett blogginlägg att det också kommer att ta bort innehåll som förnekar att väldokumenterade våldsamma händelser, såsom förintelsen eller skottet på Sandy Hook Elementary School, ägde rum.

YouTube-kanaler som upprepade gånger bryter mot dessa hatpratspolicyer kommer att avbrytas från YouTubes partnerprogram, vilket innebär att de inte kommer att kunna visa annonser på sin kanal, säger företaget.

Meddelandet undertrycktes av kontroverser över YouTube-videor från den konservativa komikern och kommentaren Steven Crowder. Han gjorde homofoba och rasistiska skämt om en journalist och YouTube sa till en början att beteendet inte stred mot dess politik. Men efter att Googles anställda protesterade vidtog videogiganten åtgärder på onsdagen.

Relaterade Artiklar

Back to top button