YouTube förbjuder kommentarer om videor av små barn för att försöka blockera rovdjur

YouTube, Google, YouTube-censur, YouTube-reglering, Google-censur, Google YouTube, YouTube-kontroll Google, YouTube-censur Google (Bild: Bloomberg)

YouTube kommer att inaktivera kommentarer på de flesta videor som inkluderar barn 13 år och yngre efter att ha utsatts för att de inte hindrade pedofiler från att lägga upp suggestiva kommentarer om sådana videor, sa företaget torsdag.

YouTube, som ägs av Google, sa i ett blogginlägg att det under de närmaste månaderna skulle stänga av kommentarer om videor från unga minderåriga – de 13 och yngre – och äldre tonåringar som kan riskera att “locka till sig rovbeteende.”

Flytten är ett svar på den senaste innehållsrelaterade krisen för att konfrontera YouTube: en video som dokumenterar hur pedofiler har använt kommentarer om videor av barn för att vägleda andra rovdjur. Efter att videon som lyftte fram övningen gick viral sa flera företag vars annonser hade dykt upp i de aktuella videorna att de skulle bojkotta YouTube.

I allmänhet bröt videoklippen inte mot YouTubes standarder och visade mestadels oskyldigt beteende som unga flickor som gjorde gymnastik eller spelade Twister. Men kommentarerna som publicerades nedanför videoklippen blev överflödiga med suggestiva kommentarer riktade till barnen.

YouTube sa förra veckan att man hade inaktiverat kommentarer på tiotals miljoner videor med barn under 13 år. Företaget sa att man planerade att ändra sin algoritm under de närmaste månaderna för att skapa en filtpolicy.

“Nyligen har det funnits några djupt angående incidenter angående barnsäkerhet på YouTube”, skrev Susan Wojcicki, företagets verkställande direktör, i ett inlägg på Twitter som meddelade flytten. “Ingenting är viktigare för oss än att garantera ungdomars säkerhet på plattformen.”

Företaget sa att det skulle göra ett undantag för ett litet antal kanaler på webbplatsen som innehåller innehåll som anses ha mindre risk för att locka pedofiler, till exempel videor med leksakgranskning; kanalerna måste aktivt moderera kommentarer.

YouTube sa att det skulle använda ett nytt maskininlärningssystem för att identifiera och ta bort rovdjurens kommentarer. Företaget, som har sagt att det tar bort hundratals miljoner kommentarer från videor varje kvartal för brott mot dess regler, uppskattade att den nya metoden skulle fördubbla antalet kommentarer som flaggats för borttagning.

YouTube har kämpat för att hålla jämna steg med pedofilernas ibland subtila metoder för att lämna suggestiva kommentarer till videor av barn.

I stället för att göra uppenbart sexuella uttalanden har kommentatorer lagt upp tidsstämplar som riktar andra till ögonblick i videor som kan verka kompromissande när de är pausade, som en flickas baksida eller bara ben. I vissa fall publicerade de berörda kommentarerna helt enkelt strängar av sexuellt suggestiva emojis.

Relaterade Artiklar

Back to top button