YouTube erbjuder nÄgra premiumanvÀndare gratis kanalmedlemskap

YouTube erbjuder nÄgra premiumanvÀndare gratis kanalmedlemskap

En av YouTubes frÀmsta rivaler Àr Twitch, och det ser ut som om YouTube funderar pÄ att stjÀla en av Twitchs bÀttre idéer för sina Premium-abonnenter.

Som 9to5Google rapporterar erbjuds vissa YouTube Premium-prenumeranter ett gratis kanalmedlemskap varje mÄnad. PremiumanvÀndare betalar 11,99 USD per mÄnad i utbyte mot inga annonser, nedladdningar av video och bakgrundsspel för video och musik.

Kanalmedlemskap kostar 4,99 USD eller mer per mÄnad och fungerar som ett sÀtt att stödja YouTube-skapare som fÄr 70 procent av medlemsbetalningen. Effektivt ger YouTube Premium-prenumeranter en kanalabonnemang pÄ 4,99 dollar varje mÄnad, vilket mycket liknar en funktion som Twitch tillÄter Amazon Prime-abonnenter att registrera sig för en gratis Twitch-kanalprenumeration.

För nÀrvarande har YouTube-erbjudandet bara upptÀckts av nÄgra fÄ Premium-prenumeranter i Australien, Kanada, Tyskland, Norge och Sverige, sÄ det Àr oklart om detta bara Àr ett experiment eller en lÄngsam utrullning av funktionen till alla Premium-konton. Det Àr verkligen en generös fördel, och en som YouTube-skapare skulle ha stor nytta av om de fortsÀtter att fÄ 70 procent nedskÀrning per abonnent.

YouTube har Ànnu inte officiellt kommenterat erbjudandet och det verkar som om vissa anvÀndare erbjuds att de upptÀcker att det inte fungerar. Förhoppningsvis fÄr vi snart klarhet i denna potentiella fördel.