Xiaomi lanserar Mi Mobile telekomoperatörstjänst i Kina

Xiaomi, Mi mobil, telekom, Xiaomi, Kina mobil, telekom nyheter, teknik nyheter Xiaomi har introducerat två förbetalda trådlösa planer för att markera sin debut som en mobil virtuell nätverksoperatör (MVNO) -spelare.

Xiaomi Inc, Kinas ledande tillverkare av smartphones, meddelade på två förbetalda trådlösa planer för att markera sin debut som en mobil virtuell nätverksoperatör (MVNO) som konkurrerar mot Kinas nationella operatörer.

MVNO: er, som köper nätverkskapacitet från stora lufttrafikföretag och säljer vidare mobilplaner under eget varumärke, har misslyckats med att få grepp i Kina, där tre statligt ägda giganter dominerar telekomindustrin.

Men som Kinas mest populära telefonvarumärke kan Xiaomis utflykt till sektorn äntligen starta MVNO-industrin och ge en boost för kinesiska telekomregulatorer som i flera år har försökt införa marknadskonkurrens mot trion av statligt ägda transportörer som ofta kritiseras för deras dåliga lönsamhet. och upplevd uppblåsthet. Xiaomis nya trådlösa verksamhet, Mi Mobile, kommer att erbjuda röst- och datatjänster och använda antingen China Unicom eller China Telecom-nätverk.

Lanseringen kommer mindre än sex månader efter att Google Inc tillkännagav att de skulle lansera en MVNO-tjänst i USA med namnet “Fi” som piggybacks från Sprint och T-Mobils nätverk.

Det har förekommit rykten om att Apple på samma sätt funderar på ett MVNO-företag, även om iPhone-tillverkaren inte har avslöjat några planer.

Vid ett tisdagslanseringsevenemang i Peking presenterade Xiaomi, som värderades till 45 miljarder dollar efter en finansieringsrunda i december, också sin nya flaggskeppshandladd som heter Mi 4c, en Android-smartphone på 1299 yuan ($ 203,76) med en Qualcomm-processor, 5-tums skärm och 13-megapixelkamera.

Relaterade Artiklar

Back to top button