Xiaomi lanserar mer Àn 10 5G-telefoner 2020

Xiaomi lanserar mer Àn 10 5G-telefoner 2020

Den kinesiska smartphonegiganten Xiaomi kommer att lansera minst tio 5G-kompatibla telefoner under nÀsta Är, enligt VD Lei Jun.

PÄ vÀrldskonferensen i Wuzhen sa Lei att efterfrÄgan pÄ företagets första 5G-telefon i Kina, Mi 9 Pro, hade övertrÀffat förvÀntningarna. Det stora antalet försÀljningar hade, fortsatte Lei, drivit företaget att planera för tillverkning av 5G-telefoner till mer överkomliga priser tillsammans med sina befintliga flaggskepp.

“MĂ€nniskor i branschen fruktar att 4G-modeller nĂ€sta Ă„r inte kommer att sĂ€lja, detta Ă€r ett steg du inte har nĂ„got annat val Ă€n att ta”, sĂ€ger Lei, enligt Reuters. “SĂ„ vi hoppas att operatörer kan pĂ„skynda sin expansion av 5G-basstationer.”

Mi 9 Pro tillkÀnnagavs i september med en Qualcomm Snapdragon 855+ -processor, 6,39-tums AMOLED-skÀrm och en tre-kamerainstÀllning, till ett pris av cirka 520 $. DÀremot börjar Samsung Galaxy S10 5G, som har liknande specifikationer, pÄ 1 399 dollar.

Flytten, Ätminstone i Kina, kan göra 5G-anslutning till en allmÀn standard för mobiltelefoner snarare Àn en funktion som för nÀrvarande Àr reserverad för avancerade enheter som i Amerika och Europa.

Även om Xiaomi kommer att producera fler 5G-telefoner hemma, betyder lĂ€get i USA att det fortfarande inte Ă€r rĂ€tt tid för kunderna att köpa en 5G-telefon – oavsett om den Ă€r tillverkad av ett amerikanskt eller utlĂ€ndskt företag. NĂ€r han tillkĂ€nnagav Pixel 4 och förklarade varför den inte Ă€r 5G-kompatibel sa Googles VP för produkthantering, Brian Rakowski, att 5G-tĂ€ckning inte finns pĂ„ tillrĂ€ckligt mĂ„nga platser och tar för mycket ström för att vara vĂ€rt kostnaden just nu.

Fler berÀttelser om svÄrigheten med 5G-anslutning finns bakom lanseringen av iPhone 11 Pro ($ 999,00 pÄ Amazon). Den enda USA-kompatibla 5G-chipset som skulle ha varit redo för Apples tillkÀnnagivande Àr Qualcomm X50, men det modemet fungerar inte med flerbandsnÀtverk och verkar vara ansvarigt för enheter som överhettas pÄ sommaren.

Medan loppet till 5G fortsÀtter över hela Amerika ser det allt mer troligt att Kina kommer att vara det land som först tillhandahÄller en rad kompatibla och billiga konsumentenheter som kan göra lÀgre latens, snabbare internetanslutningar till verklighet för alla anvÀndare.