Xiaomi lanserar bara en flaggskeppstelefon i Indien för 2017

Xiaomi, Xiaomi India, Redmi Note 4-specifikationer, Redmi Note 4 Flipkart, Xiaomi Redmi Note 4, Redmi Note 4 India-pris, Xiaomi Mi Mix, Mi Mix India, Xiaomi Mi Note 2 Indien, Xiaomi MI TV India, Xiaomi-produkter, mobiler, smartphones, teknik, tekniknyheter Xiaomi säger att det bara kommer att lansera en flaggskeppssmartphone för den indiska marknaden. Xiaomis Hugo Barra vid lanseringen av Redmi Note 4. (Källa: PTI)

Xiaomi har angett att medan de är angelägna om att lägga till fler ekosystemprodukter till den indiska marknaden, kommer listan över flaggskeppssmartphones att vara begränsad till en per år, åtminstone för 2017. ”För närvarande fokuserar vi på Redmi Note 4 och vi kommer att uppgradera Redmi-serien ganska snart, ”berättade Xiaomis globala chef för produkthantering Donovan Sung till IndianExpress.com vid sidan av lanseringen av Redmi Note 4 i New Delhi.

Titta på vår video av Xiaomi Redmi Note 4 recension

På flaggskeppsenheter som Xiaomi Mi 5s och Mi Note 2 indikerade han att Indien bara kommer att få ett flaggskepp för året. ”Vi tänker noga på vilka produkter vi kommer att ta med till Indien, och när det gäller flaggskeppsprodukter är vår nuvarande tanke att vi fortfarande är ett ganska litet team i Indien, med tanke på verksamhetens omfattning. Vi kommer att lansera ett flaggskepp i Indien per år och tittar mycket noga på vad flaggskeppet kommer att bli för 2017, säger Sung.

Xiaomi är angelägen om att ta med fler av sina ekosystemprodukter till Indien, sa han. 2016 introducerade Xiaomi sin Mi Air Purifier 2 på marknaden, men i Kina är dess produktsortiment mycket bredare än bara smartphones. Xiaomis portfölj i Kina inkluderar Mi TV, bärbara datorer, luftrenare, vattenrenare, elektriska cyklar, riskokare etc.

Läs mer: Xiaomi Redmi Note 4 recension + video: Den pålitliga

”Vi vill också ta med mycket mer ekosystemprodukter i Indien. Vår första ekosystemprodukt i Indien var Mi Air Purifier 2, som lanserades strax före den tyngre föroreningssäsongen. Som en produkt passade den bra för Indien och den har sålt mycket bra också här, säger Sung. Xiaomis Mi TV är fortfarande en efterlängtad enhet i Indien, men hittills har företaget inte bekräftat om och när det kommer att föra dem till denna marknad.

Han lovade också att Redmi Note 4 kommer att få bättre tillgång än den tidigare Redmi Note 3-smarttelefonen. ”Vi har varit i Indien i två år och ökar våra lokala tillverkningsprocesser snabbt. Vi är övertygade om att leveransen av Redmi Note 4 kommer att vara mycket mer än Redmi Note 3, och det kommer att finnas många fler av dessa telefoner, säger han.

Xiaomi är övertygad om att Redmi Note 4 kommer att överträffa Redmi Note 3 i försäljning; den senare var den bästsäljande smarttelefonen i internetutrymmet i Indien och hjälpte företaget att hoppa upp till nummer tre i listan över smarttelefonleverantörer i Indien.

Läs också: Redmi Note 4 lanserades i Indien: Pris, specifikationer och funktioner

På tal om Redmi Note 4 påpekade Sung att telefonen markerar en betydande uppgradering jämfört med den tidigare versionen. ”En av de viktigaste sakerna är att vi har flyttat till nästa generation av bearbetningsteknik, med 14 nm. Tidigare använde Qualcomms avancerade Snapdragon 820, 821 denna teknik. Så i princip alla transistorerna har krympt i hälften, du kan ha många fler transistorer i samma område, och det är också mer energieffektivt eftersom effekten som används per transistor är mycket mindre, ”påpekade han.

Xiaomi bekräftade också att Redmi Note 4 kommer att göras tillgänglig för andra plattformar så småningom, även om det initialt kommer att vara en Flipkart och Mi.com exklusiv. Xiaomi planerar att lansera telefonen på Amazon, Paytm och andra onlineportaler och kommer att rikta in sig offline på ett stort sätt för 2017. ”Det är ett stort spel för oss, vi arbetar redan med många distributörer i Indien och kommer att ha mer att meddela snart, sade han. Detta är också första gången Xiaomi säljer en 4 GB RAM-version av Redmi-telefonen i Indien.

”Vi kommer att titta noga på vilka produkter som är vettiga på den indiska marknaden. Indien är den viktigaste globala marknaden för Xiaomi utanför Kina. Redmi Note 4 med Qualcomm Snapdragon 625-processor gjorde sin globala debut i Indien och inte i Kina, inte i Indonesien. Det visar lite om hur vi vill betona den indiska marknaden, säger Sung och tillägger att deras produkter i Indien är inriktade på ungdomar.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button