Xbox Series X: Utgivningsdatum, pris, nyheter och mer

Microsoft gör sig redo att lansera sin senaste spelkonsol, Xbox Series X. Den innehåller några av de mest kraftfulla hårdvarorna vi har sett i något spelsystem som inte är PC och bör ge en sund konkurrens till Sonys kommande PlayStation 5. Xbox Series X är planerad att komma i butiker denna julperioden, men fram till dess samlar vi all information som har släppts om den kommande konsolen hittills.


Förbeställ Xbox Series X

Förbeställningar för Xbox Series X och Series S börjar kl 11 ET / 8 PT den 22 september. Här kan du köpa:


Amazon


Mål


Bästa köp


GameStop


Microsoft Store


Newegg


Walmart


Xbox Series X-kontroller och design

Microsoft sätter verkligen “rutan” i Xbox Series X, för det är precis vad den nya konsolen ser ut. Det är en stor svart låda, som påminner mer om ett PC-torn än plattare spelkonsoler som de tidigare Xbox-systemen. Vi har inte sett en konsol som är så pass passande namngiven sedan Nintendo GameCube. Xbox Series X är inte en kub, men dess relativt höga design betyder att den är avsedd för att sitta bredvid din TV eller i ett skåp nedanför snarare än precis under den. Detta är ett torn med en vertikal optisk enhetsplats och en svart monolitisk profil.

Xbox Series X trådlösa handkontroll ser inte alltför annorlunda ut än den tidigare Xbox One-spelkontrollen, även om det verkar ta några ledtrådar från Xbox Elite Wireless Controller. Specifikt är riktningsplattan en åttkantig skål med vinklade fyrkantiga paneler för kardinalriktningarna och triangulära urtag för tydliga diagonala ingångar. Förutom det verkar det se ut som Xbox Wireless Controller som vi har vant oss vid de senaste åren, och dess Bluetooth- och bakåtkompatibilitet innebär att den till och med kan fungera med Xbox One (och Windows-datorer, naturligtvis).

Xbox Series X

Xbox Series X Specifikationer

Under den stora lådan i ett fodral har Xbox Series X en del kraftfull hårdvara. Konsolen är uppbyggd kring en AMD Zen 2-processor med åtta kärnor och en RDNA 2 GPU, som stöder 4K-rendering och strålspårning. Systemet har 16 GB GDDR6 RAM och en 1 TB SSD för extremt snabba laddningstider.

Dess optiska enhet kommer att vara en 4K Ultra HD Blu-ray-enhet precis som på Xbox One S och Xbox One X, så att du också kan spela upp 4K-filmer eller på skivor. Specifikt verkar Xbox Series X vara nästan identisk med PlayStation 5 i processorkraft.

Om 1TB SSD inte räcker för dig kommer systemet att ha en kortplats för expansionskort utvecklad med Seagate som stöder en ytterligare 1 TB-enhet som helt enkelt kan anslutas till konsolens baksida. Externa hårddiskar stöds också via USB 3.2.

Microsoft kommer också att släppa en mindre, nedtappad version av Xbox Series X, Xbox Series S. Detta system kommer att vara mindre kraftfullt än Xbox Series X, med en maximal återgivningsupplösning på 1440p60, mindre RAM och en 512 GB SSD, hälften av storleken på den större serien X.

Xbox Series X

Xbox Series X-funktioner och bakåtkompatibilitet

Microsoft har inte visat upp många nya knep för Xbox Series X. Det kommer att bli mycket mer kraftfullt och stödja strålspårning, men bortsett från det verkar den största fördelen med systemet vara uppgraderingen från en hårddisk till en SSD för lagring. Spel körs inte bara på snabbare hårdvara, de laddas också snabbare.

Nostalgiska Xbox-fans kommer att vara nöjda med Series X, som kommer att skryta med robust bakåtkompatibilitet. Systemet kommer att spela Xbox One, Xbox 360 och till och med original Xbox-spel, vilket ger tillgång till ett massivt bibliotek med klassiker.

Eftersom många spel kommer att släppas på både Xbox Series X och Xbox One under det första året av systemets liv, erbjuder Microsoft ett Smart Delivery-system som automatiskt laddar ner den senaste versionen av vilket spel du köper till din Xbox Series X , så att du inte spelar en sämre, tidigare generation version.

Xbox Series X-spel

De flesta större spel kommer först på både Xbox Series X / S och Xbox One. Vi har inte hört mycket i vägen för exklusiva Xbox Series X (även den kommande Halo Infinite kommer också att släppas för Xbox One), men Microsoft gav oss nyligen en retas av några av de spel som kommer att gå till systemet.

Assassin’s Creed: Valhalla är den nyaste, mest anmärkningsvärda kommande titeln ur en serie trailers som Microsoft visade, men Xbox Series X-ägare kommer också att kunna se fram emot Dirt 5, Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2 och HR Giger- inspirerat skräckspel Scorn, tillsammans med otaliga andra stora förstapartsspel som kommer att släppas över både Microsofts och Sonys konsoler.

Xbox Series X Pris och släppdatum

Microsoft har äntligen avslöjat detaljer om Xbox Series X: s lansering, inklusive pris och släppdatum. Systemet kommer att finnas tillgängligt den 10 november med förbeställningar från och med den 22 september. Xbox Series X kostar 499 $, medan Xbox Series S kostar 299 $.

Vi har information om hur du förbeställer Xbox Series X här.

Relaterade Artiklar

Back to top button