Xbox One lĂ€gger till ‘Surprise Me’ -knappen

Xbox One lÀgger till 'Surprise Me' -knappen

Det spelar ingen roll vilken plattform du spelar pÄ, det Àr vÀldigt enkelt att bygga upp ett enormt bibliotek med spel att spela tack vare regelbunden försÀljning och vÀlsorterade digitala nedladdningsbutiker. Microsoft reagerar pÄ potentialen för spelutmattning genom att lÄta din Xbox One (pÄ Amazon Canada) vÀlja vilket spel du vill spela.

Som Kotaku rapporterar publicerade Xbox Insider Twitter-kontot igĂ„r en skĂ€rmdump av den senaste Alpha Skip-Ahead-versionen av Xbox One-frontend. Den innehĂ„ller en ny knapp som ser ut att ha en liten öppen ruta ikon pĂ„ den. Microsoft hĂ€nvisar till det som “Surprise me-knappen” att anvĂ€nda som ett sĂ€tt att hjĂ€lpa spelare att avgöra vad de ska spela nĂ€sta.

Knappen Surprise me i Alpha Skip-Ahead-anvÀndarnas samlingar, som finns lÀngst upp till höger i Mina spel och appar, kan hjÀlpa dig att bestÀmma vad du ska spela nÀsta! AnvÀnd den idag. pic.twitter.com/R8QWi9aTCN

– Xbox Insider (@xboxinsider) 11 november 2019

Effekten av att klicka pÄ Surprise me-knappen Àr att din Xbox One vÀljer ett spel slumpmÀssigt frÄn ditt tillgÀngliga bibliotek. Det laddas inte automatiskt, istÀllet tar du bara upp speldetaljer med alternativ för att spela eller avbryta. Det finns en kort streambar video tillgÀnglig som visar exakt hur den fungerar (tack Reddit).

Ibland vill du bara sÀtta dig ner, plocka upp en handkontroll och börja spela utan att behöva tÀnka mycket pÄ vad du ska spela. DÀrför kan jag se att detta visar sig vara ett ganska populÀrt tillskott till Xbox One-grÀnssnittet, förutsatt att det gÄr ut ur Alpha och vidare till huvudgrenen sÄ att alla fÄr tillgÄng till det.

Den som anvÀnder Xbox Game Pass Àr redan van vid den hÀr funktionen eftersom det gör att ett spel kan vÀljas slumpmÀssigt bland de hundra + tillgÀngliga spelen pÄ tjÀnsten. Det verkar troligtvis bli en standardfunktion för alla spelabonnemang och streamingtjÀnster sÄ smÄningom helt enkelt för att vi Àr bortskÀmda med för mycket val.