Xbox Console Streaming Preview går live på Android-enheter

Xbox-spel behöver inte längre spelas på videospelkonsoler eller ens på datorer. När Microsoft vänder sig till nästa generations teknik rullar det Redmond-baserade företaget ut spelströmningstjänster. Det introducerade redan xCloud i år, och nu finns det en annan tjänst, som heter Xbox Console Streaming, som sätter Xbox-spel på vilken enhet som helst.

Skillnaden mellan xCloud och Xbox Console Streaming är enkel: medan xCloud använder cloud computing i globala datacenter för att streama titlar använder Xbox Console Streaming ditt lokala Wi-Fi-nätverk.

Microsoft gör det på Windows 10-enheter för närvarande, men det kräver att din dator är på samma Wi-Fi-nätverk som din Xbox One. Med Xbox Console Streaming kan du strömma spel till en mobil enhet i ett Wi-Fi eller mobilnätverk. Så ja, hela ditt bibliotek kan följa med dig var som helst som erbjuder en pålitlig anslutning.

Från och med idag kan du prova Xbox Console Streaming med en Android-enhet. Både smartphones och surfplattor är välkomna, men det finns några krav för att testa tjänsten i förhandsgranskning.

Vad du behöver för att komma igång:

Registrering som en Xbox Insider i Alpha- eller Alpha-Skip-Head ringer Android-enhet som kör Marshmallow (6.0) eller högre; Bluetooth 4.0-anslutning Bluetooth-aktiverad Xbox One Wireless Controller Uppströms bandbredd: 4,75 Mbps (9 Mbps rekommenderas) Nätverkslatens: 125 ms eller mindre (60 ms eller mindre rekommenderas)

Endast Xbox One-spel stöds just nu. Så småningom kommer tjänsten att inkludera original Xbox och Xbox 360-spel.

Microsofts Xbox Console Streaming är begränsat till USA och Storbritannien, men det kommer att erbjudas i ytterligare länder när testningen fortsätter.

Relaterade Artiklar

Back to top button