Xbox Console Streaming Preview för Android går globalt

Redan i oktober började Microsoft testa sin Xbox Console Streaming-funktion för Android-smartphones och surfplattor. Förhandsgranskningen var begränsad till Xbox Insiders i USA eller Storbritannien, men nu är den tillgänglig i 42 länder.

Som Xbox Wire rapporterar är Microsoft redo att låta Xbox Insiders världen över testa Xbox Console Streaming-tjänsten. När det väl är aktiverat kan det ägas och installeras Xbox One-spel (på Amazon Canada) som kan streamas via Wi-Fi till en Android-telefon eller surfplatta. De spel som stöds sträcker sig också till att omfatta alla som erbjuds via Xbox Game Pass.

Till skillnad från xCloud är den enda streaming som händer här från din konsol till din mobila enhet. Hur bra det fungerar beror i slutändan på kvaliteten på den trådlösa signalen i ditt hem.

De länder som har tillgång till Xbox Console Streaming Preview inkluderar nu Argentina, Australien, Österrike, Belgien, Brasilien, Kanada, Chile, Kina, Colombia, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Hong Kong, Ungern, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Korea, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Polen, Portugal, Ryssland, Saudiarabien, Singapore, Slovakien, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, Taiwan, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Förenade Kungariket och USA.

Det finns några förutsättningar för att delta utöver att bo i ett land som stöds. Det viktigaste är att registreras som en Xbox Insider och registreras i Xbox One Update Preview-ringen. Du behöver också en Android 6.0 eller högre enhet som stöder Bluetooth 4.0, en Bluetooth-aktiverad Xbox One trådlös handkontroll och ett Microsoft-konto med Xbox-profil.

Streaming till din Android-enhet kräver appen Xbox Game Streaming (Preview) från Google Play Store och din nätverksanslutning måste uppnå minst 4,75 Mbps uppströms, även om 9 Mbps är att föredra. Nätverks latens måste vara under 125 ms, men lägre än 60 ms garanterar en fantastisk upplevelse.

Vi vet ännu inte när Microsoft avser att lansera streaming till Android som en standardfunktion som alla med en Xbox kan använda. Att utöka det globalt är dock ett mycket bra tecken på att systemet fungerar bra och nästan redo för alla. Jag är säker på att Microsoft är angelägen om att få det slutfört innan Xbox Series X lanseras i slutet av 2020.

Relaterade Artiklar

Back to top button