WWDC 2020: Hur man tittar och vad man kan förvänta sig

COVID-19 har tvingat teknikindustrin att avbryta eller föreställa sig stora tekniska händelser till vänster och höger 2020, inklusive Apples Worldwide Developers Conference (WWDC). I år kommer Cupertino att visa upp vad som är nästa för iOS och macOS via liveströmmar istället för en stor personlig händelse.

WWDC 2020 löper från 22-26 juni och startar med en 10-tal PT-keynote. Här är vad som står på dagordningen, hur du kan se och de bästa rykten om WWDC om vad Apple har i ärmen.

Hur man tittar på Apples WWDC Keynote

Måndagens grundton kommer att strömma via Apple.com, Apple Developer-appen, Apple Developer-webbplatsen, Apple TV-appen och YouTube (inbäddad nedan). Om du saknar den live kommer den att kunna visas senare. De i Kina kan också strömma på Tencent, iQIYI, Bilibili och Youku.

För utvecklare kommer en “State of the Union” -session att finnas tillgänglig på begäran från 14.00 PT på måndag. “Hör direkt från Apples tekniska ledare när de dyker djupare in i de senaste framstegen inom iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS”, säger Apple. Titta via Apple Developer-appen och webbplatsen eller via Tencent, iQIYI, Bilibili och YouKu i Kina.

Från och med tisdag kommer Apple att publicera tekniska och designfokuserade sessioner som lärts av Apples ingenjörer på Apples utvecklarapp och webbplats. Nya går upp klockan 10 PT och Apple lovar mer än 100 sessioner totalt.

Apple är också värd för en-mot-en-utvecklarlaboratorium endast efter överenskommelse.

WWDC 2020 Rykten: Vad man kan förvänta sig

WWDC är till stor del en programfokuserad show, med Apple som demonstrerar vad som är nästa för sina mobila och stationära operativsystem. Men vi får enstaka hårdvarumeddelanden, och det finns ett antal rykten om uppgraderad Mac-hårdvara.

På WWDC får vi vanligtvis en smyga om nästa versioner av iOS, watchOS och macOS. Apple släpper operativsystemen för utvecklare så att de kan tippa med dem innan en betaversion släpps någon gång i sommar. Den slutliga lanseringen kommer troligen att anlända i mitten av september tillsammans med nya iPhones. Fram till dess är det här ryktfabriken har att säga:

iOS 14

Uppdateringar på startskärmen: 9to5Mac rapporterar att iOS 14 låter dig visa dina appar i en listvy så att du inte behöver svepa eller dra ner och söka för att se allt som är installerat.

Inbyggd översättare i Safari: 9to5Mac rapporterar också att Apples webbläsare kommer att lägga till stöd för snabba översättningar; inget behov av appar från tredje part. En separat rapport visar att iOS 14 kommer att erbjuda haptiska varningar om specifika ljud (brandlarm, dörrklockor, gråtande spädbarn) för personer med hörselnedsättning.

Använd appar som inte är Apple som standard: Apple gillar att kontrollera är ekosystem, men Bloomberg föreslår att iOS-användare kan ställa in konkurrerande webbläsare, e-postklienter eller musikappar som standardupplevelse snarare än att vara låsta i Safari, Mail-appen eller Apple Music.

Guidade träningspass: MacRumors tipsar införandet av en guidad träningsapp som hjälper dig att röra dig under karantän och därefter.

Uppgraderingar av meddelanden: Enligt MacRumors testar Apple förmågan att @ människor i iMessage-chattar, samt dra tillbaka meddelanden när de skickas.

Multitasking på iPhone: Multi-tasking är ganska robust på iPad, men 91mobiles.com rapporterar att Apple kommer att ta med något av det till iPhone med iOS 14. Kolla in videon nedan.

Mac OS

App för översyn av meddelanden: 9to5Mac säger att det “hittade bevis i iOS 14 för att Apple arbetar för att helt ersätta Messages-appen på macOS, [meaning] Apple kommer med samma Messages-app från iOS och iPadOS till Mac. “

watchOS 7

MacRumors har en fullständig översikt över nya funktioner som enligt uppgift kommer till watchOS, inklusive föräldrakontroll, möjligheten att dela klockans ansiktskonfigurationer och blodsyrespårning.

Planer för ARM-baserade Mac-datorer

Apple kan diskutera planer på att släppa Intel-chips för ARM-baserade processorer på Mac-datorer på WWDC, rapporterar Bloomberg. Tillkännagivandet skulle ge tredjepartsutvecklare tid att optimera sina appar för ARM-drivna Mac-datorer, som är planerade att anlända nästa år. Det skulle också markera första gången Apple direkt designade processorerna i Mac-hårdvara, efter att tidigare ha litat på chips från Intel, PowerPC och Motorola.

Ny iMac?

Apple-läckaren Sonny Dickson twittrade tidigare denna månad att Apple kommer att visa upp en ny iMac på WWDC. Apples skrivbord fick en uppgradering förra året, men en annan uppdatering kan vara välkomna nyheter för dem som vill uppgradera sina arbetsuppgifter.

Tweet

Som MacRumors konstaterar indikerar dock nyare rapporter att hårdvara kan vara utanför surfplattan för tillfället. Vi får bara vänta och se vad som händer den här veckan.

Tweet Tweet

Relaterade Artiklar

Back to top button