WoW Classic kan drabbas av 10K spelarinloggningsköer

WoW Classic kan drabbas av 10K spelarinloggningsköer

World of Warcraft Classic kommer att lanseras senare denna mÄnad, men beroende pÄ MMO-riket du vÀljer att spela i kan vÀntetiden för att logga in vara löjligt.

Som Eurogamer rapporterar, tillĂ„ter Blizzard inför uppstarten att spelare reserverar ett karaktĂ€rsnamn och vĂ€ljer ett föredraget omrĂ„de att spela i. Problemet Ă€r att sĂ€rskilt ett omrĂ„de visar sig vara extremt populĂ€rt. Det heter Herod och det finns sĂ„ mĂ„nga spelare som vĂ€ljer det Blizzard tror att inloggningskön kommer att vara “över 10 000 spelare.”

En inloggningskö betyder helt enkelt att vÀnta pÄ att fÄ logga in pÄ servern för att spela. Om det finns en handfull spelare som vÀntar framför dig, Àr det dags att ta en kaffe. Men 10 000+ spelare i kön och du kan lika gÀrna spela nÄgot annat och försöka igen en annan dag.

Blizzard löser inte problemet genom att öka antalet spelare varje server kan hantera. De kunde, men snarare Àn att lösa det skulle det bara försena samma problem. IstÀllet uppmanar Blizzard spelare att vÀlja ett annat rike att spela i. En uppmaning publicerades pÄ Battle.net av community manager Kaivax och begÀrde detta:

Kaivax pĂ„pekar ocksĂ„ att befolkningsuppskattningarna för “LĂ„g, Medium, Hög” Ă€r instĂ€llda pĂ„ 2019-nivĂ„er snarare Ă€n 2006-nivĂ„er, vilket innebĂ€r att mĂ„nga fler spelare per server idag kan och kommer att hanteras. Blizzard har för avsikt att driva WoW Classic i flera Ă„r, sĂ„ det Ă€r mycket angelĂ€get om att etablera starka samhĂ€llen per sfĂ€r, men öppnar ocksĂ„ “försiktigt nya servrar för att möta efterfrĂ„gan.”

Om du redan har reserverat ett karaktÀrsnamn och valt Herod som ditt rike, gÄ och vÀlj nÄgon annanstans. Om du inte gör det Àr det troligtvis omöjligt att spela WoW Classic pÄ lanseringsdagen. Den som Ànnu inte registrerar sig ska vÀlja vilken vÀrld Blizzard rekommenderar vid den tiden.