Wistron siktar på 10 000 arbetare för sin iPhone-fabrik i Indien

Wistron, en av Apples största monteringspartner planerar att anställa 10 000 arbetare för sin Narasapura-baserade iPhone-produktionsanläggning.

Wistron har närvaro i flera anläggningar i Indien, med Narasapura som den tredje platsen. Fabriken började producera iPhone som en testfas men har nyligen förberett sig för en högre produktion.

New Indian Express har nämnt att Winstron syftar till att göra iPhones i snabbare takt och avser att öka sina arbetare från 2000 till 10.000 i Narasapura-anläggningen. Företaget kommer att behöva följa Karnataka industripolitik, som säger att 70% måste vara lokala arbetare.

Gaurav Gupta, bransch- och handelsavdelningens principsekreterare bekräftar anställningsprocessen och säger att den redan har börjat. En tjänsteman nämnde att anställning kommer att ske på ett stegvis sätt – rekrytering för erfarna och nya arbetssökande följer de nuvarande walk-in intervjuerna för examensbevis och ITI-akademiker.

Apple har investerat i Indiens produktionskapacitet som en del av sin diversifieringsprocess och för att generera mer försäljning i landet.

Relaterade Artiklar

Back to top button