Windows 7-användare skyndar sig inte att uppgradera

Du får de senaste funktionerna och säkerhetsförbättringarna på Windows 10. Microsoft fokuserar på den versionen eftersom den är den senaste, och ändå finns det människor som fortfarande använder Windows 7 trots dess föråldrade status som inte stöds. Nu finns det data som tyder på hur lite intresse dessa Windows 7-användare har för att uppgradera till något nyare. Antingen bryr användarna sig inte om vilket operativsystem de använder eller de står inför vissa hinder för att uppgradera till en nyare version. Kanske är det också en blandning av båda skälen.

I en rapport publicerad av NetMarketShare avslöjar data att Microsofts hela Windows-plattform knappt skiftade mellan januari och februari. Specifikt förlorade Windows 7 mindre än 1 procent av marknadsandelen för att ligga på 25,2 procent. Antagningsgraden fortsätter att hålla upp även efter att Microsoft avslutade supporten tidigare i år.

Förändringar i adoption kan ta månader att se dramatiska ut, och det är vad som hände med Windows XP. Microsoft avslutade supporten, men användarna rusade inte för att uppgradera förrän de förlorade nyckelfunktionaliteten.

Windows 10 debuterade 2015, vilket berättar hur gamla Windows 7-datorer som används. ExtremeTech konstaterar att medan vissa enheter fortfarande kan erbjuda anständig prestanda, kommer de troligen att möta en allvarlig avmattning snart. Befintliga datorer lagrar dock mycket mer kraft samtidigt som de fungerar mycket mer effektivt än Windows 7-drivna stationära datorer och bärbara datorer någonsin gjorde. Rapporten visar att Windows 10: s antagningsgrad ligger på 57,39 procent.

Microsoft avbröt supporten i mitten av januari, men det behövde erbjuda programuppdateringar som fixade buggar relaterade till funktionshindrade bakgrundsbilder och oförmåga att stänga av eller starta om datorer. Eftersom buggarna är borta kan Windows 7 äntligen lämnas i mörkret för resten av tiden. Användare med stationära och bärbara datorer som kör Windows 7 bör omedelbart uppgradera till Windows 10 eller någon annan plattform. Inte bara kommer du att uppleva nuvarande funktioner, men du kommer också att få säkerhetsförbättringar för att skydda mot sårbarheter och externa hot.

Relaterade Artiklar

Back to top button