Windows 7-användare motstår: De vill inte byta till Windows 10

Källa: Wikimedia

Det ser ut som användare av äldre Windows 7 är nöjda med systemet de använder för närvarande. Detta indikeras av det analytiska företaget NetMarketShare, informerar Softpedia.

De senaste uppgifterna från april pekar på det faktum att Windows 10 i april 2019 förstärktes bara något, från 43,62% till 44,1%. Den lilla ökningen kommer dock inte från användare av äldre versioner av Windows. Istället förenas Windows 10 av tidigare användare av konkurrerande macOS, vars marknadsandel gradvis minskar. Andelen Windows 7 har verkligen sjunkit bara något, mer exakt från 36,52%36,43% – Len o 0,09%.

Windows 7 är ett kvalitetsoperativsystem som många är mycket nöjda med, och det är bra. Denna version av Windows får fortfarande de nödvändiga uppdateringarna för att göra den säker och uppdaterad. Detta kommer dock inte att vara för evigt. Förbättrat stöd för Windows 7 slutar 14 januari 2020. Microsoft därefter stoppa alla uppdateringar, även de säkerhets.

Programvarugiganten försöker för närvarande olika sätt att övertala Windows 7-användare att byta till det mer moderna Windows 10. Men dess försök hittills har tydligen misslyckats.

Relaterade Artiklar

Back to top button