Windows 10 PowerToys första förhandsgranskning startar

Microsoft meddelade i maj att de återupplivade PowerToys i uppdaterad form för Windows 10. Nu är den första förhandsversionen tillgänglig att ladda ner och använda på din dator.

Den fria uppsättningen PowerToys-verktyg lanserades först för Windows 95 och erbjuder 15 användbara verktyg för kraftanvändare. Vi får nu samma för Windows 10, om än långsamt. Den här första förhandsversionen (v0.11.0) är öppen källkod och tillgänglig via GitHub (som nu ägs av Microsoft).

Windows 10 PowerToys Windows genväg

Du kan ladda ner PowerToysSetup.msi-installationsprogrammet och dra nytta av de två verktygen det innehåller just nu. En av dessa är en genvägsguide för Windows, medan den andra är en fönsterhanterare som heter FancyZones. Efter installationen laddas PowerToys som en tjänst när Windows 10 startar upp och visas i systemfältet som en ikon. Ikonen erbjuder högerklickåtkomst till inställningar där du kan aktivera / inaktivera enskilda verktyg samt justera deras alternativ om några är tillgängliga.

Genom att aktivera genvägsverktyget kommer PowerToys att visa en Windows-genvägsskärm i helskärm på din skärm när Windows-tangenten hålls intryckt i en sekund. Om du har mer än en skärm visas guiden för den aktiva skärmen. Du kan också låta guiden stanna på skärmen genom att fortsätta hålla Windows-tangenten intryckt efter att en genväg har utfärdats.

Windows 10 PowerToys FancyZones Window Manager

FancyZones är mer djupgående av de två verktygen och låter dig enkelt “ordna och knäppa fönster till effektiva layouter för ditt arbetsflöde.” Du kan ställa in fönsterplatser som dragmål på ett skrivbord, vilket innebär att du kan dra ett fönster till en fördefinierad zon och det kommer automatiskt att flyttas om och ändra storlek för att fylla den zonen.

Ett antal fördefinierade layouter erbjuds inklusive fokus, kolumner, rader, rutnät och prioritetsrutnät. Allt sedan kan redigeras och anpassade layouter kan sparas, vare sig en redigerad fördefinierad layout eller en helt ny som du skapade från grunden på fliken Anpassad i verktyget.

Det är verkligen en positiv start på den här nya versionen av PowerToys, med båda verktygen verkligen användbara. Microsoft har också antytt vilka typer av verktyg vi kan förvänta oss att läggas till, inklusive en Win + R-ersättning, bättre Alt-TAB-funktionalitet, en batterispårare, omfilering av batchfil, snabb upplösning från aktivitetsfältet, mushändelser utan fokus, och innehållsmenyn filsökning.

Relaterade Artiklar

Back to top button