Windows 10 kan nu ringa och ta emot Android-telefonsamtal

Windows 10 kan nu ringa och ta emot Android-telefonsamtal

Microsoft gjorde det klart i augusti vid Samsung Unpacked-evenemanget att det ville tillÄta att Android-telefonsamtal skulle vara möjliga via Windows 10. Nu har funktionen rullat ut i den senaste Insider Preview-versionen av operativsystemet.

Den nya samtalsfunktionen Àr en del av den befintliga Your Phone-appen som redan tillÄter sms, meddelanden och filöverföringar mellan en Android-enhet och Windows. Det Àr enkelt att lÀnka din Android-enhet till Windows 10. Nu lÄter det dig lÀmna din Android-telefon i din vÀska eller ficka och ringa / ta emot samtal via Windows 10.

Funktionssatsen med samtal strÀcker sig till att besvara inkommande samtal, initiera samtal, avvisa inkommande samtal eller skicka dem till röstmeddelanden, fÄ tillgÄng till den senaste samtalshistoriken och snabbt ringa upp ett av numren och slutligen, smidigt överföra samtal mellan din PC och Android-telefon.

För att samtalen ska fungera behöver du en telefon som kör Android 7.0 eller högre, en Windows 10-dator med Bluetooth-aktiverad och den senaste Insider Preview-versionen av Windows 10 för att alla funktioner som beskrivs ovan ska vara tillgĂ€ngliga att anvĂ€nda. Även med alla ovanstĂ„ende krav pĂ„ plats Ă€r samtal inte utan dess fel just nu. Microsoft sĂ€ger att det kan krĂ€vas att para ihop och avkoppla dina enheter upprepade gĂ„nger och “gĂ„ igenom flödet av samtalsinstĂ€llningar igen” för att fĂ„ det att fungera.

Samtal rullar gradvis ut till Insiders pÄ 19H1-byggnaden eller nyare i Insider-programmet. Om du inte har det Ànnu, fortsÀtt kontrollera din telefon-app pÄ handenheten för att se om den nya funktionen har dykt upp.