WhatsApp samarbetar med Common Services Center för att leverera Digital Literacy Services via Chatbot

whatsapp chatbot, whatsapp partnerskap, Common Services Center Indien, Digital Literacy Services Indien, Whatsapp Digital Beti, Whatsapp pmgdisha

Den allmänt populära meddelandeplattformen WhatsApp meddelade på torsdagen att den har samarbetat med Common Services Centers (CSC). Med detta partnerskap lanserade den Facebook-ägda plattformen en chatbot som gör det möjligt för medborgarna att få tjänster och resurser för digital kompetens. Det syftar också till att “överbrygga den digitala klyftan och främja landsbygdens entreprenörskap”.

Tala om lanseringen av CSC: s WhatsApp Chatbot, VD, CSC SPV, säger Dr. Dinesh Tyagi, ”Regeringen Digital India-programmet fokuserar på digital integration och bemyndigande. PMGDISHA, ett initiativ från regeringen att tillhandahålla digital kompetens till 6 crore landsbygdens medborgare, genomförs av CSC över hela landet. På grund av Coronavirus-pandemin har träningen avbrutits över hela landet. Förmågan att leverera digitala läskunnighetsmoduler via WhatsApp kommer att hjälpa oss att utvidga programmet till dem som fortfarande är oriktade på landsbygden och i städerna. Partnerskapet kommer att omdefiniera leveransmodellen för utbildning och kompetensrelaterat innehåll, särskilt för Indien på landsbygden. ”

Medborgare kan enkelt komma åt detaljer och kursmoduler för flaggskeppsprogram som Pradhan Mantri Gramin Digital Saksharta Abhiyan (PMGDISHA) och Digital Beti-initiativet genom att bara skicka ‘Namaste’ till CSC Academys officiella WhatsApp-konto, +91 99991 89321. Tjänsten finns i Engelska, hindi och sju andra regionala språk.

CSC avslöjade att 500 unika användare hittills har haft tillgång till den här nya tjänsten. De förväntar sig att antalet kommer att växa flerfaldigt och förväntar sig att det kommer att öka upp till 10 miljoner stödmottagare i augusti 2021. Å andra sidan förväntar de sig att utbilda 5 000 företagare på landsbygden i digital kompetens i över 3000 byar i tio indiska stater med Digital Beti-initiativet.

Med PMGDisha är fokus också att öka den digitala läskunnigheten i hushåll på landsbygden till minst 40 procent. Hittills har 3,6 crore-medborgare redan registrerats för digital kompetensutbildning under programmet inklusive 2,15 crore-certifierade medborgare.

Dessutom meddelade WhatsApp också att de arbetar med NITI Aayogs WEP-program. Enligt detta partnerskap syftar det till att spela en viktig roll för att driva och utvidga den digitala och finansiella integrationen över hela landet.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button