WhatsApp lanserar Coronavirus Hub för att tillhandahålla tillförlitlig information

WhatsApp attackerar COVID-19-pandemin på två fronter: via ett nytt informationscentrum för coronavirus och en donation på 1 miljon dollar till Poynter Institutes International Fact-Checking Network (IFCN).

WhatsApp Coronavirus Information Hub – i samarbete med WHO, UNICEF och UNDP – presenterar vägledning för vårdpersonal, lärare, ideella organisationer, myndigheter och lokala företag. Det erbjuder också tips för plattformens två miljarder globala användare att hålla kontakten och informeras, som att ta del av grupper, röst- och videosamtal eller konsultera betrodda källor för de senaste riktlinjerna.

“Vi vet att våra användare når ut på WhatsApp mer än någonsin vid denna krisstid, oavsett om det är till vänner och nära och kära, läkare till patienter eller lärare till studenter”, säger Will Cathcart, chef för WhatsApp, i ett uttalande. “Vi ville tillhandahålla en enkel resurs som kan hjälpa till att ansluta människor just nu.”

Webbplatsen uppmanar emellertid folk att tänka två gånger om de meddelanden de får och delar, “för inte allt du skickas om coronavirus kan vara korrekt”, enligt ett företags blogginlägg. Kom ihåg att alltid verifiera fakta med officiella källor innan du vidarebefordrar det till någon annan.

I sitt fortsatta stöd för faktakontroll stöder WhatsApps bidrag på 1 miljon dollar till IFCN CoronavirusFacts Alliance, som omfattar mer än 100 organisationer i 45 länder. Denna snabba donation, sa IFCN-direktör Baybars Orsek, kommer att “hjälpa människor att sortera fakta från fiktion under denna lavin av information.”

“Vi är … glada att samarbeta med det internationella nätverket för faktakontroll vid Poynter Institute för att hjälpa till att öka antalet faktakontrollorganisationer på WhatsApp och för att stödja deras livräddande arbete för att avskaffa rykten”, sa Cathcart.

Företaget fortsätter att arbeta med hälsoministerier runt om i världen för att tillhandahålla uppdateringar direkt i WhatsApp.

Relaterade Artiklar

Back to top button