WhatsApp kommer sannolikt inte att komma till Reliance JioPhone när som helst snart

Reliance, Reliance JioPhone, JioPhone WhatsApp, JioPhone-försäljning, WhatsApp på JioPhone, JioPhone-funktion, JioPhone-bokbokning, JioPhone Hur man köper Tillit JioPhone och WhatsApp: Det här är varför detta inte kommer att hända snart.

Det ser inte ut som Reliance Jios JioPhone kommer att få WhatsApp-meddelandeappen när som helst. Medan JioPhone hyllas som ett spelförändrande förslag från RIL, var en av frågorna som togs upp om enheten bristen på stöd för WhatsApp och andra populära appar som även första gången användare vill logga in på.

Reliance JioPhone kör KaiOS, och medan den levereras laddad med Jio-appar, inklusive JioTV, etc, är populära appar som WhatsApp, etc. ännu inte tillgängliga i appen. En nyligen genomförd rapport om Faktor dagligen hade hävdat att WhatsApp snart kunde komma till JioPhone och de två företagen var i preliminära samtal. Rapporten hade visat att WhatsApp kunde starta en speciell version av appen för JioPhone, som är en funktionstelefon.

I en interaktion med de indiska medierna meddelade WhatsApp-programvarutekniker Alan Kao dock att de inte var medvetna om några planer på att expandera till andra plattformar. Frågan togs upp kring end-to-end-kryptering och om WhatsApp skulle behöva hitta en väg runt detta om det lanserade en version av appen för 4G VoLTE-funktionstelefon. “Jag känner inte till några planer på att expandera till andra plattformar”, sa Kao, även om han påpekade att även på BlackBerry 10 OS, Nokia Symbian, Windows-plattformar hade WhatsApp alltid prioriterat kryptering.

Hittills har WhatsApp inte officiellt kommenterat rapporten, som talade om att appen kommer till JioPhone. Men det senaste svaret verkar bekräfta att det för närvarande inte finns någon plan som sådan. Naturligtvis har Reliance Jio sin egen JioChat-app, men en funktionstelefonversion av WhatsApp på en marknad som Indien kommer att få enorma konsekvenser.

Hur som helst kommer en version av någon av de populära apparna för en funktionstelefon att kräva mycket tekniskt arbete och måste naturligtvis vara mycket lättare än en vanlig smartphone-app. För att motivera att WhatsApp först måste se några nummer på JioPhone och KaiOS. Från och med nu har telefonen inte riktigt kommit på marknaden och allt tal om att det blir en hit är inom spekulationens område.

Reliance JioPhone ska öppnas för förbokningar från 24 augusti, även om användare redan kan registrera sig för enheten från Jio-webbplatsen via SMS och Jio-butikerna. JioPhone kommer officiellt att säljas i september och har ett effektivt pris på Rs 0, men kommer med en återbetalningsbar Rs 1500-deposition som måste betalas i förskott. Telefonen har också månatliga planer till Rs Rs 153, Rs 54 och en tvådagarsplan som kostar Rs 24. Rs 153-planen kommer med 500 MB data per dag och är giltig i 28 dagar. Reliance Jio håller röstsamtal (lokalt, roaming) gratis för både inkommande och utgående.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button