WhatsApp Group-videosamtal kommer snart att stödja upp till åtta personer

WhatsApp fördubblar antalet personer du kan ringa ett videosamtal med från fyra till åtta.

“Detta kommer att lanseras nästa vecka”, säger Facebook-koncernchef Mark Zuckerberg. På fredagen höll han en livestream där han gick igenom företagets planer på att hålla människor uppkopplade under pandemin.

Den kommande uppgraderingen till WhatsApp har varit en mycket efterfrågad funktion bland användare, tillade Zuckerberg. WhatsApp är en av få vanliga chattappar som erbjuder end-to-end-kryptering på videosamtal, vilket kan förhindra att din kommunikation nås av hackare, förtryckande regeringsregimer och till och med Facebook själv.

“Så att ha förmågan att ha dina samtal inte begränsat till fyra personer, men nu inkluderar åtta, är en stor sak under denna period,” sade Zuckerberg.

Det kommer också att ge människor ett alternativ till Zoom, som har ökat i popularitet under pandemin. Med produkten kan du samtidigt se upp till 49 personer under en videosession, vilket är mycket mer än vad WhatsApp kan göra. Zoom erbjuder dock inte fullständig end-to-end-kryptering. Företaget kommer att generera och sedan hantera krypteringsnycklarna för dina möten via sina egna servrar. (Som sagt, Zoom säger att den inte övervakar eller lagrar dina videomöten, såvida inte sessionen spelas in av värden.)

Zuckerberg fortsatte med att tillägga att företaget ser en våg av videosamtal över WhatsApp och Facebook Messenger på grund av att alla stannar hemma under pandemin. “I många länder har vi sett att antalet samtal har fördubblats under denna period”, sa han. “För vissa specifika kategorier som gruppvideochatt har vi sett antalet samtal öka med 10 gånger eller mer.”

Pandemin styr också användarna att köpa Portal, företagets serie smarta display- / videokonferensprodukter.

”Försäljningen av portalenheter har ökat med mer än tio gånger,” tillade han. “Och vi arbetar så hårt vi kan för att göra fler av dem för er alla, som försöker få tag på en under denna period.”

Relaterade Artiklar

Back to top button