WhatsApp ger fingeravtryck upplåsning till Android

WhatsApp rullar ut fingeravtrycksupplåsning till Android-versionen av sin mobilapp.

Det Facebookägda företaget lägger till detta “extra lager av säkerhet” för att förhindra att främlingar läser dina privata meddelanden om du råkar lämna din telefon obevakad och olåst.

För att aktivera funktionen, gå till Inställningar> Konto> Sekretess> Fingeravtryckslås. Du kan sedan konfigurera hur ofta fingeravtryckslåsning aktiveras när du lämnar appen – omedelbart, efter en minut eller efter 30 minuter.

WhatsApp är kanske mest känt för att erbjuda krypterad meddelande från slut till slut. Det betyder att allt innehåll du skickar till dina kontakter i appen kommer att krypteras när meddelandena flyger genom rörledningen, vilket gör dem oläsliga även för WhatsApp själv.

Alla meddelanden dekrypteras dock när de anländer till avsändarens och mottagarens enheter. Så för att säkerställa din integritet är det bäst att låsa åtkomst till din telefon. Det är också en bra idé att undvika nätfiske från främlingar i appen som försöker lura dig att besöka en skadlig nedladdningslänk. Den här veckan anklagade WhatsApp ett israeliskt övervakningsföretag för att försöka hacka 1400 användare genom att skicka spionprogram till sina telefoner genom en sårbarhet i appen.

Om du är en iPhone-användare, WhatsApp tog fingeravtryck upplåsning till Apples iOS tidigare i år. Det fungerar med Apples Touch ID och Face ID. För att aktivera det, gå till WhatsApp Inställningsfunktion> Konto> Sekretess> Skärmlås.

Relaterade Artiklar

Back to top button