WhatsApp för Zendesk möjliggör support för 1.5B-användare

Kundleverantörens programvaruleverantör Zendesk meddelade igår WhatsApp för Zendesk, en lösning som nu är tillgänglig för alla nya och befintliga Zendesk Support- och Suite-kunder för $ 5 per agent och månad. Ett dotterbolag till Facebook har WhatsApp 1,5 miljarder globala användare, vilket gör det till en av de ledande meddelandeplattformarna i världen. Företag som behöver mer sofistikering eller specifik funktionalitet än vad baslösningen erbjuder kan engagera Zendesks konsulter för att skapa en mer skräddarsydd WhatsApp-upplevelse. Detta kan innehålla flera meddelandenummer, rich text messaging och proaktiva aviseringar.

Genom att använda WhatsApp för Zendesk får kunderna tillgång till en kraftfull och bekant helpdeskplattform för att interagera med sina kunder via chatt. Funktionerna för röst- och videosamtal för WhatsApp är för närvarande inte tillgängliga för WhatsApp för Zendesk-supportanvändare eftersom de inte ingår i Facebooks WhatsApp Business-lösning, vilket är grunden för WhatsApp för Zendesk.

WhatsApp av Zendesk

Nå kunder i en global skala

Användare kan engagera ett företags WhatsApp-support genom att klicka på en knapp på en webbplats eller skriva in ett supportnummer i WhatsApp på sin telefon. Detta initierar en supportchatt som finns kvar på deras enheter som en chattkonversation som de kan se om de behöver mer support. Den lagrade konversationen kan också fungera som historik för ett problem eller supportbiljett.

“WhatsApp för Zendesk markerar nästa fas av vår integration med WhatsApp Business Application Programming Interface (API) som leverantör av affärslösningar och förstärker vårt åtagande att ta med varumärken och deras kunders moderna upplevelser för meddelanden i de appar de väljer,” sa Warren Levitan, vice president för konversationsaffärer på Zendesk, i ett uttalande. “I slutändan gör vi det lättare för företag och kunder att kommunicera på ett sätt som är snabbare, bekvämare och mer naturligt.”

Det senaste steget följer Zendesks fortsatta integration med chattplattformar. Företaget förvärvade Smooch, en chattplattform för alla kanaler, tidigare i år. För små och medelstora företag (SMB) är det bra att använda WhatsApp för Zendesk, inte bara på grund av WhatsApps massiva globala användarinstallationsbas utan för att chatt är den föredragna metoden för kommunikation i många länder. Enligt Abhiroop Basu, chef för produktmarknadsföring på Zendesk, annonserar företag i Latinamerika och Sydostasien vanligtvis sina WhatsApp-nummer istället för deras hemsida eller fasta fasta nummer eftersom chatt är att föredra framför ett telefonsamtal.

“Vi ser många företag som använder WhatsApp Business-appen för att svara på sina kunder, vilket innebär att de kanske har en telefon knuten till ett nummer för att svara på sina kunder”, sa Basu. För medelstora företag är det inte riktigt möjligt för ett företag som kör 24 timmar om dygnet. upplösning.

Zendesk’s omnichannel-tillvägagångssätt för support kan innebära en bättre kundupplevelse för kunder och användare eftersom de nu har en mängd olika alternativ att söka support på. Omnichannel kundsupport fokuserar på att möta kunder sömlöst på de kanaler som de föredrar på alla nivåer av interaktion med ett företag; det är ett bra sätt att ladda ett företags helpdeskstrategi.

Zendesk Agent Experience

Fördelar med sömlös integration

Levitan sa att WhatsApp for Business är sömlöst integrerat i helpdesk-lösningen. “Användare kan komma åt WhatsApp-konversationer från samma arbetsyta och agentskrivbord där de hanterar alla sina andra konversationer”, sa han. “Ur ett agentperspektiv finns det inga nya verktyg, inga nya arbetsflöden, ingen ny rapportering. Och det är det som verkligen gör att de kan komma igång snabbt.”

Ett tidigt åtkomstprogram möjliggjorde nära 1000 företagsnummer för att börja använda WhatsApp för Zendesk. Inbyggningsprocessen tar flera veckor och kräver att Facebook, som äger WhatsApp, ska veterinär och godkänna varje deltagande företags nummer innan det rensas för tjänsten. Zendesk’s hinder är att effektivisera processen och få potentiella användare igång snabbare.

Zendesk får en konkurrensfördel jämfört med rivaliserande helpdesk-lösningar som inte har ökat till en populär lansering av omnichannel-support. Genom att utnyttja WhatsApps enorma installationsbas på 15 miljarder användare i 180 länder ger WhatsApp för Zendesk en dynamisk lösning för både helpdeskleverantörer och de klienter de betjänar.

“Företagen vinner genom att utnyttja funktionerna i Zendesk”, säger Basu. “Den här lösningen tilltalar många av våra medelstora och företagskunder, men små och medelstora kunder som hanterar mycket supportvolym kan också ha stor nytta av denna integration.”

Relaterade Artiklar

Back to top button