WhatsApp för Zendesk möjliggör support för 1.5B-anvÀndare

WhatsApp för Zendesk möjliggör support för 1.5B-anvÀndare

Kundleverantörens programvaruleverantör Zendesk meddelade igÄr WhatsApp för Zendesk, en lösning som nu Àr tillgÀnglig för alla nya och befintliga Zendesk Support- och Suite-kunder för $ 5 per agent och mÄnad. Ett dotterbolag till Facebook har WhatsApp 1,5 miljarder globala anvÀndare, vilket gör det till en av de ledande meddelandeplattformarna i vÀrlden. Företag som behöver mer sofistikering eller specifik funktionalitet Àn vad baslösningen erbjuder kan engagera Zendesks konsulter för att skapa en mer skrÀddarsydd WhatsApp-upplevelse. Detta kan innehÄlla flera meddelandenummer, rich text messaging och proaktiva aviseringar.

Genom att anvÀnda WhatsApp för Zendesk fÄr kunderna tillgÄng till en kraftfull och bekant helpdeskplattform för att interagera med sina kunder via chatt. Funktionerna för röst- och videosamtal för WhatsApp Àr för nÀrvarande inte tillgÀngliga för WhatsApp för Zendesk-supportanvÀndare eftersom de inte ingÄr i Facebooks WhatsApp Business-lösning, vilket Àr grunden för WhatsApp för Zendesk.

WhatsApp av Zendesk

NĂ„ kunder i en global skala

AnvÀndare kan engagera ett företags WhatsApp-support genom att klicka pÄ en knapp pÄ en webbplats eller skriva in ett supportnummer i WhatsApp pÄ sin telefon. Detta initierar en supportchatt som finns kvar pÄ deras enheter som en chattkonversation som de kan se om de behöver mer support. Den lagrade konversationen kan ocksÄ fungera som historik för ett problem eller supportbiljett.

“WhatsApp för Zendesk markerar nĂ€sta fas av vĂ„r integration med WhatsApp Business Application Programming Interface (API) som leverantör av affĂ€rslösningar och förstĂ€rker vĂ„rt Ă„tagande att ta med varumĂ€rken och deras kunders moderna upplevelser för meddelanden i de appar de vĂ€ljer,” sa Warren Levitan, vice president för konversationsaffĂ€rer pĂ„ Zendesk, i ett uttalande. “I slutĂ€ndan gör vi det lĂ€ttare för företag och kunder att kommunicera pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r snabbare, bekvĂ€mare och mer naturligt.”

Det senaste steget följer Zendesks fortsatta integration med chattplattformar. Företaget förvÀrvade Smooch, en chattplattform för alla kanaler, tidigare i Är. För smÄ och medelstora företag (SMB) Àr det bra att anvÀnda WhatsApp för Zendesk, inte bara pÄ grund av WhatsApps massiva globala anvÀndarinstallationsbas utan för att chatt Àr den föredragna metoden för kommunikation i mÄnga lÀnder. Enligt Abhiroop Basu, chef för produktmarknadsföring pÄ Zendesk, annonserar företag i Latinamerika och Sydostasien vanligtvis sina WhatsApp-nummer istÀllet för deras hemsida eller fasta fasta nummer eftersom chatt Àr att föredra framför ett telefonsamtal.

“Vi ser mĂ„nga företag som anvĂ€nder WhatsApp Business-appen för att svara pĂ„ sina kunder, vilket innebĂ€r att de kanske har en telefon knuten till ett nummer för att svara pĂ„ sina kunder”, sa Basu. För medelstora företag Ă€r det inte riktigt möjligt för ett företag som kör 24 timmar om dygnet. upplösning.

Zendesk’s omnichannel-tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för support kan innebĂ€ra en bĂ€ttre kundupplevelse för kunder och anvĂ€ndare eftersom de nu har en mĂ€ngd olika alternativ att söka support pĂ„. Omnichannel kundsupport fokuserar pĂ„ att möta kunder sömlöst pĂ„ de kanaler som de föredrar pĂ„ alla nivĂ„er av interaktion med ett företag; det Ă€r ett bra sĂ€tt att ladda ett företags helpdeskstrategi.

Zendesk Agent Experience

Fördelar med sömlös integration

Levitan sa att WhatsApp for Business Ă€r sömlöst integrerat i helpdesk-lösningen. “AnvĂ€ndare kan komma Ă„t WhatsApp-konversationer frĂ„n samma arbetsyta och agentskrivbord dĂ€r de hanterar alla sina andra konversationer”, sa han. “Ur ett agentperspektiv finns det inga nya verktyg, inga nya arbetsflöden, ingen ny rapportering. Och det Ă€r det som verkligen gör att de kan komma igĂ„ng snabbt.”

Ett tidigt Ă„tkomstprogram möjliggjorde nĂ€ra 1000 företagsnummer för att börja anvĂ€nda WhatsApp för Zendesk. Inbyggningsprocessen tar flera veckor och krĂ€ver att Facebook, som Ă€ger WhatsApp, ska veterinĂ€r och godkĂ€nna varje deltagande företags nummer innan det rensas för tjĂ€nsten. Zendesk’s hinder Ă€r att effektivisera processen och fĂ„ potentiella anvĂ€ndare igĂ„ng snabbare.

Zendesk fÄr en konkurrensfördel jÀmfört med rivaliserande helpdesk-lösningar som inte har ökat till en populÀr lansering av omnichannel-support. Genom att utnyttja WhatsApps enorma installationsbas pÄ 15 miljarder anvÀndare i 180 lÀnder ger WhatsApp för Zendesk en dynamisk lösning för bÄde helpdeskleverantörer och de klienter de betjÀnar.

“Företagen vinner genom att utnyttja funktionerna i Zendesk”, sĂ€ger Basu. “Den hĂ€r lösningen tilltalar mĂ„nga av vĂ„ra medelstora och företagskunder, men smĂ„ och medelstora kunder som hanterar mycket supportvolym kan ocksĂ„ ha stor nytta av denna integration.”