WhatsApp Ending Support för äldre iOS-, Android-versioner

WhatsApp bekräftade att det kommer att upphöra med stöd för äldre versioner av iOS och Android i början av nästa år.

I en säkerhetsbulletin avslöjade meddelandeplattformen att den inte längre stöder iOS 8 eller tidigare och Android 2.3.7 eller tidigare. iOS 8 debuterade för fem år sedan och pepparkakor anlände i december 2010. Med tanke på hur gammal de är, bör WhatsApp inte få kritik för att ha tappat stöd och fokuserat på nyare versioner.

Funktioner på iOS- och Android-versioner som inte stöds kan sluta fungera när som helst. Eftersom utvecklaren inte längre designar sin app för dem kan WhatsApp inte garantera en fullständig upplevelse i framtiden. WhatsApp uppmuntrar användare att stanna kvar på den senaste hårdvaran och programvaran för att få nya funktioner och säkerhetsförbättringar. Det fortsätter att införa uppdateringar så ofta som behövs.

Allt träder i kraft efter den 1 februari, men WhatsApp meddelade att föråldrade smartphones redan är blockerade från att skapa nya konton och verifiera befintliga konton.

WhatsApps stödda mobiloperativsystem inkluderar nu iOS 9 eller senare, Android 4.0.3 eller senare och KaiOS 2.5.1 eller senare.

Windows Phone har under tiden nått slutet av sin körning. Appen kommer att upphöra att fungera på Microsofts mobila operativsystem efter den 31 december. Microsoft tog kontakten på sin plattform helt, så alla som hänger på Windows Phone-enheter bör uppgradera till iOS eller Android så snart som möjligt.

Oroa dig inte om du sitter fast vid att välja en ny smartphone. Vi har toppval av flaggskeppssmartphones och budgetvänliga alternativ som fungerar med WhatsApp i flera år framöver.

Relaterade Artiklar

Back to top button