WhatsApp Ending Support för Àldre iOS-, Android-versioner

WhatsApp Ending Support för Àldre iOS-, Android-versioner

WhatsApp bekrÀftade att det kommer att upphöra med stöd för Àldre versioner av iOS och Android i början av nÀsta Är.

I en sÀkerhetsbulletin avslöjade meddelandeplattformen att den inte lÀngre stöder iOS 8 eller tidigare och Android 2.3.7 eller tidigare. iOS 8 debuterade för fem Är sedan och pepparkakor anlÀnde i december 2010. Med tanke pÄ hur gammal de Àr, bör WhatsApp inte fÄ kritik för att ha tappat stöd och fokuserat pÄ nyare versioner.

Funktioner pÄ iOS- och Android-versioner som inte stöds kan sluta fungera nÀr som helst. Eftersom utvecklaren inte lÀngre designar sin app för dem kan WhatsApp inte garantera en fullstÀndig upplevelse i framtiden. WhatsApp uppmuntrar anvÀndare att stanna kvar pÄ den senaste hÄrdvaran och programvaran för att fÄ nya funktioner och sÀkerhetsförbÀttringar. Det fortsÀtter att införa uppdateringar sÄ ofta som behövs.

Allt trÀder i kraft efter den 1 februari, men WhatsApp meddelade att förÄldrade smartphones redan Àr blockerade frÄn att skapa nya konton och verifiera befintliga konton.

WhatsApps stödda mobiloperativsystem inkluderar nu iOS 9 eller senare, Android 4.0.3 eller senare och KaiOS 2.5.1 eller senare.

Windows Phone har under tiden nÄtt slutet av sin körning. Appen kommer att upphöra att fungera pÄ Microsofts mobila operativsystem efter den 31 december. Microsoft tog kontakten pÄ sin plattform helt, sÄ alla som hÀnger pÄ Windows Phone-enheter bör uppgradera till iOS eller Android sÄ snart som möjligt.

Oroa dig inte om du sitter fast vid att vÀlja en ny smartphone. Vi har toppval av flaggskeppssmartphones och budgetvÀnliga alternativ som fungerar med WhatsApp i flera Är framöver.