WhatsApp, CPF-partner för att skapa medvetenhet om cybersäkerhet bland studenter

WhatsApp, WhatsApp kommande funktioner, WhatsApp nya funktion, WhatsApp funktioner, WhatsApp nya funktioner, WhatsApp uppdatering, WhatsApp iOS uppdatering, WhatsApp Android uppdatering, WhatsApp iOS nya funktioner, WhatsApp Android nya funktioner

WhatsApp på fredagen tillkännagav ett strategiskt partnerskap med CyberPeace Foundation i syfte att skapa medvetenhet om cybersäkerhet bland studenter. Den facebookägda meddelandeplattformen noterade i ett pressmeddelande att “detta är ett försök att bygga på deras tidigare partnerskap med WhatsApp under programmet” e-Raksha “som nådde tusentals studenter.”

Med samarbetet syftar plattformarna till att nå nästan 15 000 studenter i fem stater inklusive Delhi, Madhya Pradesh, Bihar, Jharkhand och Maharashtra i slutet av 2020.

I en kommentar till partnerskapet sa Vineet Kumar, grundare och president CyberPeace Foundation, ”Vi är glada över att samarbeta med WhatsApp för att öka cybersäkerhetskvoten för studenter över hela Indien. I takt med att studenter tillbringar mer tid online är de mer utsatta för cyberhot som nätmobbning, snubblar över barnmisshandel, cyberbrottslingar som stör nätklasser, spridning av felinformation, integritetsfrågor och mer. Med tanke på WhatsApps utbredda popularitet är vi övertygade om att initiativet kommer att innebära att skapa hållbara cybermedvetna skolelever och stärka utbildningssystemet i Indien mot cyberattacker. ”

CyberPeace-stiftelsen sägs utbilda lärare, föräldrar och elever och ge dem tips för att öka barns säkerhet online i samråd med UNICEF och statliga polismyndigheter. I meddelandet konstaterades att deltagarna i slutet av utbildningen skulle skapa en “CyberPeace Club” för att säkerställa att denna kunskap institutionaliseras ytterligare och hantera ett förråd med vägledning som andra studenter kan hänvisa till för att öka barns säkerhet online. ”

Läroplanen har skapats av WhatsApp och CPF tillsammans. “De kommer att fokusera på utvecklingsförmåga och erbjuda konsultationer med utbildningsnämnder och regeringar på statlig och nationell nivå”, noterade meddelandeplattformen.

Partnerskapet sade också att samarbeta med organisationer som NCPCR, UNICEF och MHRD som en del av ansträngningarna att skydda och främja barns rättigheter.

“WhatsApp förblir engagerat i våra användares säkerhet och integritet. Förutom att tillhandahålla end-to-end-kryptering som redan skyddar meddelandena på WhatsApp varje dag, fortsätter vi att arbeta nära barnsäkerhetsexperter, regeringar och teknikföretag för att skydda människor. Detta partnerskap understryker det kritiska behovet av cybersäkerhet genom digital kompetens och vi är mycket glada över att vara en del av detta initiativ. ” sa Shivnath Thukral, allmän policy, WhatsApp Indien.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button