WhatsApp begränsar vidarebefordran av “viralt” meddelande för att stoppa felaktig information från COVID-19

(Fotoillustration av Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket via Getty Images)

En kraftig ökning av felinformation om koronavirus har fått WhatsApp att begränsa hur enkelt du kan vidarebefordra virusmeddelanden till andra användare.

“Vi inför nu en gräns så att dessa meddelanden bara kan vidarebefordras till en chatt i taget”, sa den Facebook-ägda tjänsten i ett blogginlägg på tisdag.

Förra året lade WhatsApp till en “dubbelpil” -ikon bredvid meddelanden som hade blivit virala på tjänsten och härstammar bortom användarens vanliga sociala cirkel. Tidigare gav WhatsApp användarna fria tyglar att dela innehåll på plattformen, så att hela samhällen kunde njuta av roliga memes och videor. Men funktionen för vidarebefordran kan också missbrukas för att sprida felinformation. Detta inträffade i Indien redan 2018 då falska rykten om bortförande av barn sprids på WhatsApp, vilket resulterade i mobbvåld som dödade två dussin oskyldiga, enligt.

Som svar började WhatsApp begränsa vidarebefordran av meddelandet till endast fem chattar på en gång. Förändringen resulterade i en minskning med 25 procent av det totala meddelandet vidarebefordran globalt, sa tjänsten i dagens blogginlägg.

Nu har WhatsApp beslutat att ta begränsningarna ytterligare bland rapporter om att chattplattformen har blivit full av felinformation om COVID-19. Även om WhatsApp i sig inte kan läsa människors meddelanden på grund av end-to-end-kryptering, har användare och journalister publicerat bevis för falska påståenden, som inkluderar omnämnande av koronavirus botemedel som dricker varmt vatten eller konstant sex.

“Är all vidarebefordran dålig? Visst inte, sa WhatsApp. ”Vi har emellertid sett en betydande ökning av mängden vidarebefordran som användarna har sagt att vi kan känna sig överväldigande och kan bidra till spridningen av felinformation. Vi tror att det är viktigt att sänka spridningen av dessa meddelanden för att hålla WhatsApp en plats för personliga konversationer. ”

För att bättre informera allmänheten om pandemin har WhatsApp samarbetat med hälsovårdsmyndigheter för att ansluta människor med korrekt information om koronavirus. “Tillsammans har dessa betrodda myndigheter skickat hundratals miljoner meddelanden direkt till personer som begär information och råd,” tillade WhatsApp.

För pålitlig information om COVID-19 kan du kolla in CDC: s webbplats. Världshälsoorganisationen har också skapat en sida som ägnas åt att spränga myter om viruset.

Relaterade Artiklar

Back to top button