Week in Tech (7-13 september 2020): Apples “Time Flies” -händelsemeddelande, Xbox Series S-lansering och mer

veckovisa tekniska nyheter, sammanfattning av tekniska nyheter, indiska express tekniska nyheter, Apple-evenemang 15 september, PS5-händelse, Nvidia ARM-affär, Xbox Series S

Den här veckan fick vi veta att Apple kommer att hålla en digital “Time Flies” -evenemang på tisdagen den 15 september, där det förväntas nya utgåvor av Watch och iPad. Apple förväntas inte visa upp iPhone 12-serien vid evenemanget. Det överraskande tillkännagivandet av Microsofts Xbox Series S, en billigare helt digital version av flaggskeppet Xbox Series X, slog också rampljuset den här veckan.

Och vi fick reda på att Nvidia är i avancerade samtal för att förvärva ARM Holdings, världens ledande chipsetdesignföretag, för 40 miljarder dollar. Affären förväntas avslutas nästa vecka. Under tiden håller Sony ett speciellt PS5-evenemang onsdagen den 16 september. Den japanska jätten har inte delat någon information om pris eller släppdatum, men det verkar troligt att vi kommer att höra mer om detta vid det 40 minuter långa evenemanget.

Det här är bara några av de stora berättelserna vi fokuserar på i veckans Tech-nyhetsomgång.

Apples “Time Flies” -händelse den 15 september

Apples största tekniska evenemang för året är tisdagen den 15 september, då företaget kommer att presentera nya produkter för första gången. Men förvänta dig inte att Apple tillkännager den nya iPhone 12 vid det virtuella evenemanget. Istället kommer Apple troligen att använda evenemanget för att tillkännage nya utgåvor av Apple Watch och iPad. För den nya iPhone 12-serien måste vi vänta till oktober för att Apple ska meddela dem Apple bekräftade redan i juli att iPhone 12 kommer att försenas med “några veckor” från den typiska septemberlanseringen. Apples 15 september-evenemang kan ses online på Apple.com, YouTube, från 22:30 IST.

Microsoft bekräftar $ 299 Xbox Series S

Tidigare denna vecka bekräftade Microsoft förekomsten av Xbox Series S, en liten nästa generations konsol som kommer att gå med i flaggskeppet Xbox Series X. Xbox Series S är cirka 60 procent mindre än Xbox Series X och kommer inte med en skivenhet. Serien S innehåller samma 3,6 GHz AMD Ryzen-processor som Series X, tillsammans med en 512 GB SSD och en RDNA 2-baserad AMD GPU som fortfarande stöder strålspårning i realtid och skuggning med variabel hastighet. Den “minsta Xbox” riktar sig till 1080p eller 1440p-spel på 60 bilder per sekund, med stöd för upp till 120 bilder per sekund. Xbox Series S kostar 299 $ / 36990 Rs och debuterar den 10 november i Indien. Flaggskeppet Xbox Series X, å andra sidan, kommer att kosta $ 499 eller 49990 Rs. Det kommer också att lanseras samma dag som Series S.

Nvidia nära att köpa ARM

Nvidia, världens största grafikchiptillverkare, är nära att slutföra ett avtal om att köpa ARM, i vad som skulle vara den största halvledaravtalet någonsin. Det japanska konglomeratet Softbank skulle få 40 miljarder dollar om Nvidia går med på att köpa ARM, ett halvledarföretag som licensierar sin teknik till flera stora företag som Apple, som använder ARM-arkitektur för att bygga processorer för iPhones och iPad. Softbank köpte det brittiska chipdesignföretaget 32 ​​miljarder dollar 2016. ARM-affären kommer att stå inför intensiv regeringskontroll eftersom Nvidia plötsligt skulle bli ett hot mot Intel, Qualcomm och Advanced Micro Devices (AMD).

Sony PS5-utställningshändelse inställd för 16 september

Den stora PlayStation 5 kommer att äga rum onsdagen den 16 september. Eventet kommer att användas av Sony för att tillkännage nya spel från första och tredje part som kommer till PS5 vid lanseringen. Även om det inte bekräftas kommer Sony troligen att avslöja släppdatum och pris för PlayStation 5 under samma evenemang. PS5 kommer enligt uppgift kosta $ 499, medan PS5 Digital Edition kommer att kosta $ 399.

Apple ändrar App Store-reglerna

Apple, som är mitt i en juridisk kamp med Epic Games, har reviderat sina riktlinjer för App Store. Enligt de nya reglerna tillåter Apple speltjänster som Microsofts Xbox xCloud och Googles Stadia att ha sina appar i App Store. Men det finns en fångst. Spel som erbjuds av Google Stadia eller xCloud måste laddas ner direkt från App Store. Det betyder att om xCloud erbjuder 100 spel måste varje spel laddas ner separat från App Store. Flytten visar Apples kraft och dominans i spelvärlden. Trots att de inte säljer videospelkonsoler är Apple den största spelaren inom videospelindustrin. När allt kommer omkring kör den App Store, där den kuraterar appar som den vill vara.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button