Week in Tech (21-27 september 2020): Amazons hårdvaruhändelse för hösten, Apples webbutik öppnas i Indien och mer

Amazon 2020 hårdvaruevenemang, Amazon Ring drone, Apple öppnar webbutik i Indien, Galaxy S20 FE lansering, OnePlus 8T

Vi har haft en hektisk vecka med teknisk nyhetstäckning. Den här veckan slog Amazon rampljuset genom att lansera några ovanliga enheter som minst förväntades av e-handelsjätten. Vem kunde ha trott att Amazon skulle lansera en drönare som flyger runt inuti ditt hus? Det är en galen enhet som kan förändra hur vi ser hemskyddsanordningar. Om Amazon höll sitt höstevenemang den här veckan lanserade också Samsung Galaxy S20 Fan Edition, den mest prisvärda medlemmen i premium S20-linjen. Under tiden öppnade Apple officiellt sin webbutik i Indien den här veckan. Webbutiken erbjuder Apples hela sortiment av produkter, liksom andra tjänster som inbyte och finansiering. Det här är berättelserna alla inom teknik pratar om.

Amazons blockbuster fallhårdvaruhändelse

Det var en stor vecka för Amazon, eftersom e-handelsjätten tillkännagav massor av ny hårdvara vid sitt höstevenemang. Som förväntat såg vi uppdateringar av sin serie Echo, Fire TV och Ring-enheter. Amazon tillkännagav en helt nydesignad Echo-högtalare med ett nytt sfäriskt utseende för första gången. Företaget tar också det nya sfäriska utseendet till den mindre Echo Dot och Echo Dot with Clock. En ny Echo Show introducerades också med en motoriserad bas. Men det mest spännande tillkännagivandet från Amazons årliga höstevenemang var inte de nya Echo-högtalarna utan en drönare som flyger runt hemmet. Det är en autonom kamera som flyger runt en förutbestämd väg och ger användarna en uppfattning om huruvida deras hem är säkert i frånvaro. Enheten är tillverkad av Amazons dotterbolag Ring. Det förväntas kosta $ 249,99 när det börjar levereras nästa år. Förutom nya enheter tillkännagav Amazon också Luna, en molnspelplattform som liknar Microsoft xCloud och Google Stadia.

Samsung Galaxy S20 FE blir officiell

Samsung tillkännagav den här veckan Galaxy S20 FE (som står för “fan edition”), den senaste medlemmen i Galaxy S20-serien. Men till skillnad från Galaxy S20 eller S20 Plus kostar Galaxy S20 FE bara $ 700. Det priset gör att S20 FE matchar iPhone 11 och OnePlus 8 Pro – två av de mest populära premium-smartphonesna på marknaden. Tja, Galaxy S20 FE riktar sig tydligt till dem som förväntar sig en flaggskeppsenhet som Galaxy S20 men saknar budget för att äga en. 6,5-tums Galaxy S20 FE lyckas packa in många funktioner som du hittar i S20 men med små kompromisser här och där för att hålla kostnaden nere. Med det sagt får du fortfarande en telefon med en 120Hz-skärm, en IP68-klassning, ett stort batteri och flera kameror på baksidan. Förvänta dig att Galaxy S20 FE kommer att lanseras i Indien snart.

Apples onlinebutik öppnas i Indien

Apple säljer nu sina populära produkter som iPhones och iPads direkt till konsumenter i Indien. Tidigare denna vecka lanserade Apple sin webbutik i Indien, en av världens största ekonomier. Du kan köpa alla Apples nyligen lanserade produkter, inklusive Apple Watch Series 6, Apple Watch SE och dess nya iPad. Onlinebutiken tillåter också konsumenter att anpassa sina egna Mac-datorer online och ge dem möjlighet att gravera sina AirPods på sju indiska språk. Apple har stora planer för den indiska marknaden. Det Tim Cook-ledda företaget planerar att öppna sin första fysiska butik i Indien i början av nästa år.

PlayStation 5-förbeställningar fortsätter att säljas ut

Sonys senaste nästa generations konsol är så efterfrågad just nu att PS5: s förbeställningar fortfarande är slutsålda hos flera återförsäljare inklusive Amazon i USA. Efterfrågan på PlayStation 5 är utanför listan, men förbeställning av konsolen har inte varit en smidig resa för ivriga konsumenter. PS5 släpps den 12 november i USA, Japan, Australien, Sydkorea, medan resten av världen kommer att få konsolen den 19 november. I USA kommer PS5 att kosta 499 $ med en skivenhet och 399 $ för den digitala utgåvan.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button