Week in Tech (14-20 september 2020): Apples nya enheter, PS5-händelse, Oracle-TikTok-avtal och mer

Apple Watch Series 6, iPad Air 4, Apple Time Flies Event, PS5, PS5-pris, Donald Trump, Tiktok, Oracle-Tiktok Deal

Välkommen till Express Technologys veckovisa tekniska nyhetsomgång, där vi informerar dig om den utveckling som sker i branschen. Den här veckan avslöjade Apple en ny Apple Watch och en ny iPad, Sony tillkännagav priset och släppdatum för PlayStation 5, Trump-administrationen godkänner en överenskommelse mellan Oracle och TikTok och mer. Vi kommer också att rikta vår uppmärksamhet mot Paytm, som togs bort i Google Play Store under en kort period. Det här är berättelserna alla inom teknik pratar om.

De största tillkännagivandena från Apples “Time Flies” -händelse

Medan Apple inte avslöjade en ny iPhone vid sitt “Time Flies” -evenemang på tisdag, men det tillkännagav två nya Apple Watch-modeller och en helt ny iPad Air 4. För första gången tillkännagav Apple två nya Apple Watches; en är att Apple Watch Series 6 kommer att övervaka syrehalten i blodet och en annan är en ny, mer prisvärd version av sin populära smartklocka. Företaget uppdaterade också iPad Air med en iPad Pro-liknande design och inkluderar Apples nya A14-chipset. Apple detaljerade också sina nya Apple One-prenumerationspaket och Fitness + -tjänsten.

Sony avslöjar äntligen priset och släppdatumet för PS5

Sony har äntligen avslöjat priset och utgivningsdatumet för PlayStation 5. Den vanliga modellen kostar $ 500 och den digitala upplagan, som är nästan densamma men inte levereras med en fysisk hårddisk, kostar $ 400. PS5 kommer ut den 12 november i USA, Japan, Kanada, Mexiko, Australien, Nya Zeeland och Sydkorea. Resten av världen måste vänta en vecka till 19 november. PS5 och PS5 Digital Edition riktar sig till Microsofts Xbox Series X och Xbox Series S. PS5 kan redan förbeställas i USA.

Donald Trump godkänner Oracle-TikTok-affären

President Donald Trump sa på lördag att han har godkänt en överenskommelse mellan TikToks moderbolag ByteDance, Oracle och Walmart som skulle förhindra ett förbud mot den populära kinesiska videodelningsappen. TikTok, som ägs av Peking-baserade ByteDance, slöt en affär med Oracle den här veckan som skulle flytta företagets huvudkontor till USA. ByteDance skulle behålla majoritetsägande i företaget, som skulle kallas TikTok Global. Microsoft var på jakt efter att förvärva TikToks verksamhet i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland men sa att ByteDance hade avslagit erbjudandet.

Vi vet hur viktigt det är för våra kunder att hålla kontakten med dem de älskar och världen omkring dem. Vi kan inte vänta med att få kontakt med våra kunder och utöka supporten i Indien med Apple Store online den 23 september! 🇮🇳https: //t.co/UjR31jzEaY

– Tim Cook (@tim_cook) 18 september 2020

https://platform.twitter.com/widgets.js

Apple lanserar sin webbutik i Indien den 23 september

Apple lanserar sin första webbutik i Indien den 23 september, så att konsumenterna kan köpa Apple-produkter direkt från företaget. Apple säger att den indiska webbutiken kommer att erbjuda “Apples hela sortiment av produkter och support”, och det kommer att inkludera de nya produkter som tillkännagavs denna vecka. För närvarande litar Apple på tredjepartsspelare som Amazon och Flipkart och offlinehandlare för att sälja sina populära produkter i Indien. För sent har Indien blivit oerhört viktigt för Apple.

Paytm-appen har tagits bort från Google Play Butik

I några timmar togs Paytm-appen bort från Google Play-butiken på fredag. Google anklagade Paytm för att ha brutit mot sin policy för spel innan han återställde det senare på dagen. Paytm är Indiens mest värdefulla start med över 50 miljoner användare. Paytms flaggskeppsapp konkurrerar med Google Pay i Indien.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button