Webbdesignprocessen förklaras

Att få en ny webbplats är en spännande tid, men det kan också vara en tid av osäkerhet. Detta gäller särskilt om din webbplatsdesigner i Auckland gör antaganden och inte korrekt förklarar processen.

Denna osäkerhet kan avlägsnas när du vet vad du kan förvänta dig.

Inte alla webbplatsutvecklare i Auckland arbetar på samma sätt, men vissa är mer grundliga och strukturerade än andra. Som sagt, nedan är en förklaring av den typiska designprocessen. Det är en som används av många topprankade webbdesignföretag för att framgångsrikt utveckla tusentals webbplatser under många år.

Designkonsultation

Webbdesignprocessen måste börja med dig eftersom utvecklare och designers som arbetar på din nya webbplats först måste förstå ditt företag, dina produkter och dina kunder. Det är också bra att känna till dina skäl för att utveckla den nya webbplatsen och de mål du vill att webbplatsen ska hjälpa ditt företag att uppnå.

Bra webbplatsutvecklare vill också få en förståelse för vad som får dig att kryssa och vad som skiljer dig från dina konkurrenter.

Mock-Up Designs and Review

Designteamet på din webbplatsutvecklingsbyrå kommer sedan att arbeta med att skapa en mock-up för den nya webbplatsen. De kommer att använda sin nya förståelse och kunskap om ditt företag och dina krav för att slutföra denna mock-up.

När mock-up är klar kommer den att skickas till dig för granskning, varefter ändringar som du begär kan göras.

Innehållsskapande

Innehållsskapande är en viktig del av webbplatsens designprocess. Inte alla webbdesigners i Auckland erbjuder dock skapande av innehåll som en del av sin tjänst. Om du väljer en webbplatsutvecklare som arbetar på detta sätt är det upp till dig att skapa innehållet för din webbplats. Detta gäller text, bilder och allt annat innehåll som du vill inkludera.

En webbplatsutvecklare med full service skapar innehållet i samarbete med dig. Detta gör processen mjukare och lindrar trycket från dig.

Webbplatsbyggnad och funktionalitetsutveckling

Utvecklarna kommer att arbeta under detta skede för att skapa webbplatsen, lägga till alla sidor, navigeringselement, funktioner och funktionalitet som du behöver.

Den vanligaste webbplatsutvecklingsplattformen som används i Auckland – och över hela världen – är WordPress, så processen innebär att du konfigurerar WordPress-plattformen, kodar din unika design (om utvecklaren du väljer erbjuder unika mönster) och lägger till funktionalitet antingen genom tillägget av plugins eller genom att skapa anpassad kod.

Testning, granskning och avloggning

I slutet av huvudutvecklingsstadiet testas din webbplats och skickas sedan till dig för granskning. Alla ändringar eller ändringar du begär kommer att tillämpas innan du loggar av webbplatsen redo för lansering.

Webbplatsstart

Webbplatslanseringen är en tid av förväntan för dig, men för din webbplatsutvecklare är det en process som kräver metodisk detalj och noggrannhet. På Kiwi Website Design, till exempel, går vi igenom en detaljerad checklista som täcker alla aspekter av lanseringen, från att överföra filerna till din live-server till att omdirigera gamla länkar till att se till att dina e-postmeddelanden inte går ner under lanseringsprocessen .

Dags att börja få ut det mesta av din nya webbplats

När din webbplats har lanserats kan du börja marknadsföra den. Det finns flera sätt att göra detta, inklusive Google Ads, SEO och marknadsföring på sociala medier. Webbdesignbyråer med full service, inklusive oss på Kiwi Website Design, erbjuder dessa tjänster för att hjälpa dig att inte bara få en ny webbplats online utan också för att säkerställa att den nya webbplatsen levererar för ditt företag.

Relaterade Artiklar

Back to top button