Waymo kommer att leverera frakt till Googles Atlanta-datacenter i förarlösa lastbilstester

Waymo självkörande lastbilar, autonom teknik, Google Atlanta-datacenter, självständiga godstransporter, självkörande fordon, Tesla Semi, Waymo självkörningsprogramvara, Daimler Freightliner Inspiration Waymo kommer att börja testa en flotta med autonoma godstransporter i Georgiens huvudstad nästa vecka som tar leveranser till Googles datacenter. (Bildkälla: Reuters)

Se upp, lastbilsförare. Waymo, den självkörande fordonsenheten från Alphabet Inc, tar sina förarlösa lastbilstester till Atlanta, och den här gången kommer de att transportera last.

Waymo kommer att testa en flotta med autonoma godstransporter i Georgiens huvudstad nästa vecka som kommer att ta leveranser till Googles datacenter. Företaget har redan genomfört vägprov för de självkörande Semis i Kalifornien och Arizona under det senaste året, men den här nya piloten låter Waymo utöka sin förståelse för hur transportörer och transportörer kommer att integrera lastbilarna i sina distributionsnät.

“Atlanta är ett av de största logistiknaven i landet, vilket gör det till ett naturligt hem för Googles logistiska verksamhet och den perfekta miljön för vår nästa fas av testning av Waymos självkörande lastbilar”, skrev företaget i ett blogginlägg. Loppet värms upp för att ta bort föraren och få autonoma godstransporter på vägen. Tysklands Daimler AG fick ett hopp på Waymo när det visade upp sin fullt licensierade autonoma Freightliner-inspirationsbil vid Hoover Dam 2015. Tesla Inc har också lovat en autonom lastbil eftersom transportindustrin letar efter sätt att skära från ekvationen mänskliga förare som behöver vilostopp och lönecheckar.

De ljusblå lastbilarna i Waymos Atlanta-pilot kommer fortfarande att ha reservförare i hytten för att övervaka system och ta kontroll om det behövs. Waymo har installerat sitt självdrivna system och några av samma sensorer som används på sina chaufförlösa Chrysler Pacifica-minibussar för att göra det möjligt för Peterbilt Class 8 Semis att köra själva. En taleskvinna för Waymo nekade att säga hur många lastbilar som kommer att testas. I januari sa Waymo att de skulle börja testa sina minibussar i Atlanta för att experimentera med att köra i stadens täta trafik och höga sommartemperaturer. Att testa lastbilar tar det ett steg längre, sa företaget.

Waymo självkörande lastbilar, autonom teknik, Google Atlanta-datacenter, självständiga godstransporter, självkörande fordon, Tesla Semi, Waymo självkörningsprogramvara, Daimler Freightliner Inspiration Waymo har installerat sitt självdrivna system och några av samma sensorer som används på sina chaufförlösa Chrysler Pacifica-minibussar för att göra det möjligt för Peterbilt Class 8 Semis att köra själva. (Filfoto)

“Vår programvara lär sig att köra stora riggar på ungefär samma sätt som en mänsklig förare skulle göra efter år med körning av personbilar”, sa inlägget. “Principerna är desamma, men saker som bromsning, svängning och blinda fläckar skiljer sig åt med en fullastad lastbil och släp.”

Relaterade Artiklar

Back to top button