watchOS 7 ger funktion för upptäckt av handtvätt till Apple Watch

Apple fortsätter att vörda alla med sina funktioner. För det första visade företaget sin nya funktion för detektering av handtvätt på Apple Watch. Företaget sa att funktionen kommer att släppas till allmänheten med släppandet av watchOS 7.

Den 22 juni höll Apple sin årliga utvecklarkonferens – Worldwide Developers Conference (WWDC) 2020. Under nyckeln visade företaget watchOS 7 – dess stora uppdatering av operativsystemet som driver Apple Watch.

Med tanke på den nuvarande globala situationen som kräver att människor är hygieniska – tvätta händerna för att hålla sig fria från virus – har Apple släppt sin avancerade funktion för att upptäcka handtvätt. Funktionen kommer enligt uppgift att använda rörelsesensorerna och mikrofonen på Apple Watch för att upptäcka om användaren tvättar händerna. All data som samlas in från mikrofonen och rörelsesensorerna kommer att användas av maskinens inlärningsförmåga på enheten för att upptäcka handtvätt.

watchOS 7 ger funktion för upptäckt av handtvätt till Apple Watch

Så snart en användare börjar tvätta händerna startar Apple Watch en nedräkningstimer på 20 sekunder för att uppmuntra användare att tvätta händerna ordentligt. Det har rekommenderats av läkare över hela världen att det är viktigt att tvätta händerna under en lång tid för att vara säker under dessa svåra tider. Detta initiativ från Apple kommer definitivt att hjälpa människor att tvätta händerna under längre perioder. Om folk slutar tvätta händerna innan timern är slut, uppmanas användarna att tvätta händerna i några sekunder till.

“Vi är energiska över den positiva inverkan som Apple Watch har på våra kunder och är glada att kunna leverera meningsfulla nya verktyg som stöder deras hälsa, kondition och välbefinnande”, säger Apples COO Jeff Williams. “WatchOS 7 ger sömnspårning, automatisk detektion av handtvätt och nya träningstyper tillsammans med ett helt nytt sätt att upptäcka och använda urtavlor, vilket hjälper våra användare att hålla sig friska, aktiva och uppkopplade.”

Relaterade Artiklar

Back to top button