Walmarts utmanare till Amazon Prime lanseras om två veckor

Microsoft tikotk, Walmart-aktier, Walmart att köpa Tiktok, Tiktok-aktier, Tiktok förbjudet

Walmart Inc: s svar på Amazon Prime har äntligen ett lanseringsdatum.

Det nya prenumerationsprogrammet, kallat Walmart +, kommer att finnas tillgängligt den 15 september, säger världens största återförsäljare i ett uttalande. Programmet kostar $ 98 per år, en rabatt på konkurrenterna till Amazons $ 119 årliga Prime-medlemskap, och inkluderar obegränsad gratis leverans – inklusive matvaror – plus bensinrabatter.

“Vi har försökt skapa ett medlemskap som gör det lättare för kunderna att handla, hantera deras dagliga liv och att hantera sina fickböcker”, sa Janey Whiteside, Walmarts kundchef, i en intervju.

Införandet förstärker Walmarts konkurrens med Amazon när återförsäljare av alla slag försöker dra nytta av det kraftigt ökande konsumentintresset för e-handel under pandemin. Walmart har plockat upp miljontals nya kunder de senaste månaderna tack vare sina låga priser på livsmedel och väsentliga saker, ett allmänt förekommande nätverk av tegel och murbruk med 4700 platser och förbättringar av sin online-division, som nästan fördubblade sina amerikanska intäkter förra kvartalet.

Tjänsten, som innehåller vissa leveransalternativ så fort samma dag, kommer också att hjälpa den att behålla sin dominans inom livsmedelsbutiker. Även om Walmart fortfarande är överlägset landets största livsmedelsbutik, har den nyligen tappat andel till vanliga stormarknader, som har utvidgat försäljningen i snabbare takt under karantänen. Walmart + utökar ett befintligt abonnemang på livsmedelsleveranser som Walmart introducerade förra året.

“Under pandemin har vi sett hur kunderna handlar utvecklas snabbare än någonsin”, sa Whiteside. Den nya tjänsten hjälper kunderna att “lyfta den kognitiva belastningen” och hålla mer pengar i fickan. “Vi anser att det är ett livshack.”

Walmart + hade tidigare förväntats starta i juli, sa en person som var bekant med planerna vid den tiden, även om företaget själv inte hade meddelat ett officiellt datum. Avtäckningen kommer flera månader efter att skafferiet av skafferiet nådde sin topp och flera veckor för sent för mycket shopping tillbaka till skolan.

Walmart har försökt att efterlikna Amazon Prime tidigare och testat ett program som heter ShippingPass som det slutade 2017. Avgifterna från en månatlig prenumerationstjänst kan bidra till att öka lönsamheten för Walmarts amerikanska e-handelsverksamhet, som genererade 21,5 miljarder dollar i försäljning förra året men var ändå i rött.

Det är en hektisk tid för Walmart på den digitala fronten, eftersom företaget bekräftade förra veckan att det samarbetar med Microsoft Corp. i ett försök att köpa den amerikanska verksamheten av socialmediajätten TikTok. Walmart har redan omprövat sin onlineverksamhet, stängt Jet.com-e-handelswebbplatsen tidigare i år och sålt flera varumärken för att bidra till sammanhållning i sina erbjudanden.

Relaterade Artiklar

Back to top button