Walmart stÀmmer Tesla efter solpaneler orsakar brÀnder

Walmart stÀmmer Tesla efter solpaneler orsakar brÀnder

Tesla kan vara mest kÀnt för sina elfordon, men Elon Musk investerar ocksÄ kraftigt i solenergi efter att ha förvÀrvat SolarCity 2016. Nu stÄr Tesla inför en rÀttegÄng efter att Walmart anklagade den för solinstallationer sÄ dÄliga att de orsakade flera brÀnder.

Som Reuters rapporterar anser Walmart att solpanelinstallationer som utfördes pÄ sju av sina platser av Tesla resulterade i att brÀnder bröt ut. Det Àr inte sÄ att solpanelerna Àr i alla fall felaktiga, Walmart hÀvdar att installationen Àr det som Àr fel.

Walmart anstĂ€llde SolarCity för att installera solpaneler pĂ„ hustaken pĂ„ 244 av sina platser mellan 2010 och 2016. Walmart hĂ€vdar dock att SolarCitys affĂ€rsmodell “krĂ€vde att den installerade solpanelsystem slumpmĂ€ssigt och sĂ„ snabbt som möjligt för att göra vinst, och entreprenörer och underleverantörer som utförde det ursprungliga installationsarbetet hade inte anstĂ€llts, utbildats och övervakats ordentligt. “

Lösa ledningar och “hot spots” var resultatet och brĂ€nder följde, som inte bara skadade byggnader utan ocksĂ„ varor. Reparationerna har uppenbarligen kostat Walmart miljoner dollar.

Nyckeln till rĂ€ttegĂ„ngen Ă€r det faktum att Walmarts kontrakt med SolarCity och dĂ€refter krĂ€vde Tesla att företaget skulle “installera, underhĂ„lla och driva” panelerna. Om brĂ€nder bryter ut, sĂ„ hĂ€nde det uppenbarligen inte till en acceptabel nivĂ„. Walmart har nu slĂ€ckt alla sina SolarCity-takinstallationer, men en av brĂ€nderna uppenbarade sig uppenbarligen efter att ha varit strömlös.

Det önskade resultatet av denna stÀmning för Walmart Àr att Tesla ska betala skadestÄnd och gÄ med pÄ att ta bort alla 244 SolarCity-panelinstallationer frÄn sina platser. Med tanke pÄ storleken pÄ Walmart och det faktum att Tesla hoppas kunna sÀlja mÄnga elektriska Semi-lastbilar till företaget, skulle Elon Musk göra det bra att sortera denna solrörelse sÄ snabbt och vÀnligt som möjligt.