Walmart presenterar röstaktiverad, Google-driven livsmedelshandel

Walmart presenterar röstaktiverad, Google-driven livsmedelshandel Kunder på Walmart kan justera sina beställningar hemma eller från sin smartphone när de är på språng

Walmart Inc. kommer att låta kunder beställa livsmedel via röst via Googles smarta hemassistent, ett försök att motverka Amazon.com Inc: s växande inflytande inom e-handel.

Från och med den här månaden kan Walmart-shoppare lägga till varor direkt i sina kundvagnar online genom att säga “Hej Google, prata med Walmart.” Information från tidigare inköp hjälper till att identifiera rätt varumärke och storlek – som om du dricker 1 procent eller skummjölk utan att behöva ange, enligt Tom Ward, Walmart Senior Vice President för digital verksamhet. I ett blogginlägg på tisdag sa han att kunderna kan justera sina beställningar hemma eller från sin smartphone när de är på språng.

Röstshoppingtjänsten kommer från ett partnerskap mellan de två företagen som startade i augusti 2017, en av flera allianser som Walmart har ingått de senaste åren med teknikföretag inklusive Microsoft Corp., Kinas JD.com och Japans Rakuten. Men Walmart-Google-parningen har inte haft mycket att prata om sedan dess, särskilt efter att Walmart drog sig tillbaka från Googles shoppingplattform tidigare i år.

För Alphabet Incs Google kan samarbete med världens största återförsäljare hjälpa sin digitala hemassistent att överbrygga klyftan med Amazons Echo-enhet, allmänt känd som Alexa. Det kommer inte att vara lätt: Amazon kontrollerade 70 procent av de 66 miljoner smarta högtalare som installerades i USA i december, enligt Consumer Intelligence Research Partners. Google Home hade bara 24 procent.

Både Amazon och Google står också inför utmaningen att övertyga konsumenter att beställa via röst, vilket är svårt för fördärvliga föremål som färsk lax. Endast 4 procent av shopparna använder röstassistenter för livsmedelsplanering, enligt forskning från konsult Bain & Co., en bråkdel av dem som äger smarta högtalare. Och de som är intresserade av röstbaserad dagligvaruhandel har redan andra alternativ: Rival Kroger Co. har avslöjat röstshoppingfunktioner via Google.

Googles hemassistent finns på enheter inklusive iPhones och JBL bärbara högtalare, sa Walmart. Återförsäljaren kommer också att utöka tjänsten till andra plattformar under de närmaste månaderna, säger det, en signal om att det kan arbeta med Apple Inc. Walmart vägrade att identifiera andra potentiella partners.

“Vi startar arbetet med Google och lägger till andra till mixen när tiden går”, sa Ward.

Relaterade Artiklar

Back to top button